Konyaspor’da Palut etkisi 

Konyaspor’da Palut etkisi 

arabam.com Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut oynattığı futbol ve aldığı sonuçlarla yeşil-beyazlı camianın sevilen teknik adamı oldu.

2020-2021 sezonunda ligin 25. Haftasında Denizlispor maçı ile göreve getirilen 46 yaşındaki başarılı teknik adam ile yeşil-beyazlılar, ilk döneminde 18 karşılaşmada 6 galibiyet ve 8 beraberlik alırken,4 maçta sahadan puansız ayrıldı. Palut, Konya ekibinin başında geçen sezon çıktığı 36 karşılaşmada 19 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, 10 maçta da mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar, bu sezon ise 14 hafta sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve iki yenilgi aldı.

İLK AVRUPA DENEYİMİNİ KONYASPOR’DA YAŞADI 

İlhan Palut Konyaspor’da başarılı işlere imza atarak geçtiğimiz sezonu  takımıyla birlikte 3. sırada tamamlamış ve Avrupa’ya gitme hakkı elde etmişti. Genç teknik adam ilk Avrupa maçına  Belarus takımı Bate Borisov karşısında çıktı.  İlhan Palut bu maçtan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.  Daha sonra Bate Borisov’u 2-0 yenen Konyaspor bir üst tura adanı yazdırdı. UEFA Konferans Ligi grup eleme maçlarında Vaduz ile eşleşti. Vaduz ile deplasmanda 1-1 berabere kalan İlhan Palut’un öğrencileri  iç sahada ise rakibine 4-1 yenilerek Avrupa’ya veda etti. Palut 4 maçta 7 puan topladı.     

76 MAÇTA 35 GALİBİYET ALDI 

Konyaspor, İlhan Palut yönetimindeki 68 lig karşılaşmasında 31 galibiyet, 21 beraberlik alırken sadece 16 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Anadolu Kartalı, İlhan Palut yönetiminde Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde olmak üzere toplam 76 karşılaşmaya çıktı. Yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 35 galibiyet, 22 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı. Genç teknik adam 76 maçta 1.65 puan ortalaması tutturdu.

TARAFTAR VE CAMİA HOCAYI ÇOK SEVİYOR 

Geçtiğimiz sezon Konyaspor’a tarihi başarılar kazandıran genç teknik adam İlhan Palut bu sezona da fırtına gibi bir başlangıç yapmıştı. Takım son haftalarda duraklama dönemine girmiş olsa da  Konya spor camiası İlhan Palut’un yeniden çıkış yakalayacağına inanıyor ve genç hocaya güveniyor.   

SPOR SERVİSİ 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.