Konyaspor’da kafa gollerine bir yenisi eklendi

Konyaspor’da kafa gollerine bir yenisi eklendi

Alanyaspor karşısında kritik bir galibiyet alan Konyaspor’da kafa gollerine bir yenisi eklendi. Cikalleshi’nin kafa golüyle maçı 1-0 kazanan yeşil-beyazlı ekip Süper Ligde 13. kafa golüne ulaştı. Arnavut oyuncu ise 5. golünü de kafayla attı.

İ. H. Konyaspor Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’u Cikalleshi’nin kafa golüyle 1-0 yendi. Yeşil-beyazlı ekip bu golle birlikte 13. kafa golüne ulaşarak bu konuda Süper Ligin zirvesinde yer aldı.

KAFA GOLLERİNİN KRALI CİKALLESHİ

Şuana kadar 29 karşılaşma oynayan Konyaspor bu maçlarda 35 gol atıp 35 gol yedi. Yeşil-beyazlı ekip bu gollerin 13’ünü kafa topları ile buldu. Bu gollerin 5’ini ise son haftalarda müthiş bir çıkış yakalayan Sokol Cikalleshi kaydetti. Arnavut golcü Alanyaspor, Başakşehir Yeni Malatyaspor(2) ve Göztepe maçlarında attığı kafa golleri ile takımına katkı sağladı. Cikalleshi Alanyaspor karşısında da 13. dakikada Konyaspor’un 13. kafa golünü kaydetti. Arnavut golcüyü bu alanda takip eden futbolcu ise Artem Kravets oldu. Ukraynalı oyuncu 8 gol atarken bu gollerin 3’ü kafa golü olarak kayıtlara geçti. Yeşil-beyazlı ekipte diğer kafa golleri ise Shengelia (Beşiktaş), Amir (Kasımpaşa), Musa Çağıran (Kasımpaşa), Skubic(Ankaragücü) ve Jevtovic’ten (Karagümrük) geldi.

ASİSTLER ZYMER BYTYQİ’DEN

İttifak Holding Konyaspor’un devre arasında Viking takımından kadrosuna kattığı Zymer Bytyqi’nin asistleri kafa gollerinde etkili oldu. Alanyaspor maçında ilk kez sahaya ilk 11’de çıkan Kosovalı kanat oyuncusu 75 dakika kaldığı sahada başarılı bir performans sergiledi. Maçın 13.dakikasında köşe vuruşu kazanan Konyaspor’da topun başına geçen Zymer Bytyqi ceza alanına iyi bir top kesti. Topa hareketlen Sokol Cikalleshi şık bir kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. Arnavut golcü 5. golünü atarken 24 yaşındaki Kosovalı Bytyqi ise 12. maçında 5. asistini gerçekleştirdi.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.