Konyaspor'da en fazla kırmızı kartı Ömer Ali gördü

Konyaspor'da en fazla kırmızı kartı Ömer Ali gördü

Transfermarkt’ın haberine göre Süper Lig'in en çok kırmızı kart gören takımlar sıralamasında, Fenerbahçe, 8 kırmızı kart ile zirvede.

 

İkinci sırada 7 kırmızı kart ile Yeni Malatyaspor bulunurken, üçüncü sırayı şu ana dek 6'şar kez kırmızı gören takımlar Konyaspor, Kayserispor ve başkent ekipleri Ankaragücü ile Gençlerbirliği paylaşıyor.

KONYASPOR’DA EN FAZLA KIRMIZI KARTI ÖMER ALİ GÖRDÜ 

Ligin en ya ikinci sarıdan kırmızıyla ya da kırmızı kart görerek direkt oyun dışı kalan futbolcular listesinde, Süper Lig'de forma giyen 9 isim 2'şer kez kırmızı ile cezalandırıldı. Bu oyuncular: Mustafa Akbaş (Yeni Malatyaspor), Olarenwaju Kayode (Gaziantep FK), Serkan Kırıntılı (Konyaspor), Karim Hafez (Yeni Malatyaspor), Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği), Pedro Henrique (Kayserpspor), Luiz Gustavo (Fenerbahçe), Ömer Ali Şahiner (Konyaspor).

Kasımpaşa, ligin en çok sarı kart gören takımı

Sarı kartlarda ise Kasımpaşa, 70 sarı kart ile ligin en çok sarı kart gören takımı. 68 kez sarı gören Beşiktaş ile Gençlerbirliği ligin diğer çok sarı kart gören takımları. Süper Lig'in en az sarı kart ile cezalandırılan takımı ise sadece 42 kez sarı kart gören Başakşehir.

Avrupa ligleri arasında Süper Lig'de en çok kırmızı kart gösteriliyor

Süper Lig, ikinci sarıdan görülen kırmızı kartlar dahil maç başı ortalama 0.33 kırmızı kart ile bu alanda Avrupa'nın 10 büyük ligleri arasında futbolculara en çok kırmızı kartın gösterildiği lig (234 maçta toplam 77 kırmızı kart). Avrupa'nın 5 majör ligi arasında hakemlerin en fazla oyundan attığı lig, maç başı ortalama 0.30 kırmızı kart olan Serie A (256 maçta 78 kırmızı kart). Avrupa'nın büyük liglerinde en az kırmızı kartın olduğu lig, maç başı ortalama 0.12 futbolcunun oyundan atıldığı Premier League (288 maçta 34 kırmızı kart).

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.