Konyaspor'da bu çocuk tarihe geçti

Konyaspor'da bu çocuk tarihe geçti

Konyaspor’un perşembe akşamı Manisa FK ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında tarihi bir an yaşandı.

Yeşil-beyazlı kulüp tarihinde ilk kez 16 yaşındaki bir oyuncuyu A takım forması ile sahaya çıkardı. Konyaspor altyapısından yetişen ve milli takımın alt kategorilerinde forma giyen Ahmet Karademir maçın 57. dakikasında Miya’nın yerine oyuna girdi ve kulüp tarihine geçti. Ahmet ile birlikte oyuna dahil olan Abdülsamet Kaya da 17 yaşında ilk kez A takım forması giydi.

Manisa FK karşısında Musa Çağıran’ın yerine 76. Dakikada oyuna giren santrafor Abdülsamet Kaya da Konyaspor Futbol Akademisinden A takım kadrosuna dahil oldu. 17 yaşındaki Konyalı futbolcu Abdülsamet Konyaspor Futbol Akademisinin yaş gruplarında gösterdiği başarılı performans ile dikkat çekmiş ve milli formaya kadar yükselmişti.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Karademir “ İlk yarıda abilerim farkı açmaya başlayınca heyecandan yerimde duramadım. Hocamın bizlere şans vereceğini biliyordum. Sağ olsun İsmail Hocam ve Konyaspor’um bana bu akşam hiç unutamayacağım bir gece yaşattı. Diğer taraftan bize bu fırsat sunuluyorsa sadece oynamakla kalmayıp takımımıza verdiğimiz katkıyı artırmak zorundayız. Burada başkanımız, hocalarımız, abilerimiz bize çok yardımcı oluyorlar. İnşallah bunların karşılığını sahada verebilmek ve bize inananları mahcup etmemek için daha çok çalışacağız.”dedi.

SPOR SERVİSİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.