Konyaspor’a ceza

Konyaspor’a ceza

Profesyonel futbol disiplin kurulu (PFDK), Konyaspor Kulübü’ne Trabzonspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle ağır para ve Tribün kapatma cezası verdiğini açıkladı.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında evinde konuk ettiği Trabzonspor’a 3-1 mağlup olan Konyaspor’a bir ağır darbe de profesyonel futbol disiplin kurulundan geldi.

Kurul, yeşil-beyazlı kulübe hem para cezası hem de tribün kapatma cezası verdiğini açıkladı.

işte PFDK’dan yapılan açıklama;

“1- TÜMOSAN KONYASPOR Kulübünün, 03.04.2024 tarihinde oynanan TÜMOSAN KONYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY ALT TRİBÜNÜ C ve DOĞU ALT TRİBÜNÜ C bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada TÜMOSAN KONYASPORKulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 168.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada TÜMOSAN KONYASPORKulübünün, Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 7/8. maddesine aykırı eylemi nedeniyle aynı talimatın 7/9. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 125.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.