Konyaspor tarihinin kronik sorunu

Konyaspor tarihinin kronik sorunu

Tümosan Konyaspor’da yaşanan sıkıntı yıllardır çözüme kavuşmadı. Yeşil-beyazlı kulüp tarihi boyunca bu sorunla baş etmek zorunda kaldı

Tümosan Konyaspor’da gündem kongre ve kulübün borçları. Konyaspor Kulübü’nde olağanüstü genel kurul pazartesi günü yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 27 Kasım Pazartesi gününe ertelenmişti. Yeşil-beyazlı camiada en çok konuşulan konuların başını külubun borcu çekti. Konyaspor’un borcu 20 milyon euro açıklanırken başkanlığa aday olamıy düşünen isimler bu borcun altından tek başına kalkamayacakları gerekçesi ile bu konuda çekingen davranıyor.

whatsapp-image-2023-11-22-at-13-29-39.jpeg

TARİHİ BOYUNCA MADDİ SIKINTI ÇEKMİŞ

Yüz yıllık Konyaspor Kulübü tarihi boyunca maddi konuda her zaman sıkıntı yaşamış. Merhaba Gazetesi olarak yaptığımız arşiv araştırmalarında yeşil-beyazlı caiamının para konusunda yüzünün hiçbir zaman gülmediği ortaya çıkıyor.

whatsapp-image-2023-11-22-at-13-29-38.jpeg

Türkiye’de Yarın Gazetesi arşivlerinde kulübün maddi anlamda her zaman sıkıntı yaşadığı yönünde çıkan haberler Konyaspor camiasının maddi sıkıntısının hiç bitmediğinin göstergesi oldu.

whatsapp-image-2023-11-22-at-13-29-38-1.jpeg

Türkiye’de Yarın Gazetesinin 1981 yılında attığı bir manşetler Konyaspor’daki bu krizin kronik bir sorun olduğunu ortaya koydu.

Türkiye’de Yarın Gazetesi’nin attığı bazı manşetler şu şekilde: “ Herşeyin başı para”, “ Konyaspor’un dertleri bugünkü toplantıda ele alınacak”, Konyalıların Konyaspor’a destek olması şarttır.

whatsapp-image-2023-11-22-at-13-29-37.jpeg

İŞ ADAMLARI 30’AR MİLYON DESTEK OLDULAR

O zamanki askeri yönetimin başındaki Org. Bedrettin Demirel Konyalı iş adamları ve sanayiciler ile yemekli bir toplantı yaparak Konyaspor’un maddi yönden desteklenmesini istemiştir.
Bazı iş adamlarının 30 milyon civarında borç vereceği ve bu paraların yardım toplandıkça kendilerine geri ödeneceği ifade edilmiştir. Kulübe yardım edecek iş adamları arasında Yılmaz Kulluk, Rahim Özkaymak ve Mustafa Bülbül’ün ismi geçmiştir.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum