Konyaspor son dakikada çok üç puan kaybetti

Konyaspor son dakikada çok üç puan kaybetti

Konyaspor geride kalan sezonda son dakikada yediği gollerle yaklaşık 15 puan kaybetti. Yeşil-beyazlı ekip son dakikalarda 7 gol atarken kalesinde 5 gol gördü. Konyaspor Başakşehir ve Trabzonspor karşısında ise son dakika golleriyle kazanarak ligde kaldı

Konyaspor bu sezon son dakikalarda yediği gollerle 15 puan yitirdi. Son olarak Gaziantep karşısında son dakikalarda yediği gollerle önemli bir galibiyetten oldu Yeşil-beyazlılar, sezon boyunca bu soruna bir türlü çare bulamadı. Konyaspor bu sezon son dakikalarda yediği gollerle 15 puan yitirdi. Son olarak Gaziantep karşısında önde götürdüğü maçı son 3 dakikada 3 gol yiyerek 3-1 geride tamamladı. Sivas maçında 90'da beraberlik golüne engel olamayan yeşil-beyazlılar, bu soruna bir türlü çare bulamadı. Konyaspor; Antalyaspor, iki kez Gençlerbirliği, Alanyaspor, Kayseri, Yeni Malatyaspor ve Gaziantep karşılaşmalarında yediği son dakika golleriyle yıkıldı.

SON DAKİKA GOLLERİYLE HAYATA DÖNDÜ

Son dakika yediği gollerle çok önemli puanlar kaybeden Konyaspor birçok önemli maçı da son dakika golleriyle kazandı. Kümede kalma adına çok önemli bir maç olan Çaykur Rizespor maçında yeşil-beyazlı ekip 90. dakikada kazandığı penaltı ile çok önemli bir galibiyet alırken kümede kalma adına umutlarını yeşertti. Lider Başakşehir karşısında da son dakika Skubic’in attığı golle maçı 4-3 kazanarak büyük bir iş başardı. Aynı başarıyı Trabzonspor karşısında da gösteren Konyaspor uzatmada Thuram’ın kafa golü ile bu maçı da 4-3 kazanarak ligde kaldığını ilan etmişti.

GOLLER UZATMALARDA GELDİ

Süper Lig’de atılan 875 golün 98'i ilk yarı ve ikinci devrenin uzatma dakikalarında geldi. Konyaspor ise uzatma dakikalarında 7 kez gol sevinci yaşadı. Ligde 67 farklı ismin gol ürettiği uzatma dakikalarında Sörloth, 5 gole imza attı

Süper Lig 2019-2020 sezonunda müsabakaların ilk ve ikinci 45 dakikalarına ilave edilen sürelerde 5 gole imza atan Trabzonsporlu Alexander Sörloth, bu periyotta fileleri en fazla havalandıran futbolcu oldu. Süper Lig’de bu sezon atılan 875 golün 98’i müsabakaların uzatma bölümlerinde kaydedildi. Karşılaşmaların normal sürelerine ilave edilen anlarda en fazla golü ise Alanyaspor buldu. Ligdeki temsilcimiz Konyaspor ise uzatma dakikalarında 7 kez gol sevinci yaşadı. Uzatma bölümlerinde 11 gol kaydeden Alanyaspor’u, 9 golle Sivasspor, 7’şer golle Fenerbahçe, Konyaspor, Kasımpaşa, 6’şar golle Beşiktaş, Trabzonspor, 5’er golle Yeni Malatyaspor, Rizespor, Galatasaray, Gaziantep FK, 4’er golle Gençlerbirliği, Kayserispor, Başakşehir, Ankaragücü, Denizlispor, 3 golle Göztepe ve 2 golle Antalyaspor takip etti.

Ankaragücü’nün kalesinde 12 gol gördüğü uzatma dakikalarında Galatasaray, Göztepe ve Kayserispor ise 9’ar gol yedi. Sezonu gol kralı olarak tamamlayan Trabzonsporlu Alexander Sörloth, uzatma bölümünde en fazla gol bulan futbolcu oldu. Sörloth, bordo-mavili ekibin 6 gol ürettiği uzatma dakikalarında 5 gole imza attı. Sivasspor’dan Yatabare ile Alanyaspor’dan Cisse uzatma bölümünde 4’er gol attı. Yeni Malatyaspor’da başladığı sezonu Antalyaspor’da tamamlayan Jahovic de 4 gol üretti.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum