Konyaspor seyircisi şikayet ediyordu! Meğerse maç seçiyorlarmış

Konyaspor seyircisi şikayet ediyordu! Meğerse maç seçiyorlarmış

Tümosan Konyaspor’un Galatasaray ile oynayacağı sezonun en kritik maçının biletleri satışa çıkar çıkmaz adeta kapışıldı. Sezon boyunca maç biletlerinin pahalılığından şikayet eden futbol severler bu maça pahalı olmasına rağmen yoğun ilgi gösterdi.

Tümosan Konyaspor’un Galatasaray ile oynayacağı sezonun en kritik maçının biletleri satışa çıkar çıkmaz adeta kapışıldı. Sezon boyunca maç biletlerinin pahalılığından şikayet eden futbol severler bu maçta fiyat pahalılığına bile bakmadan bilet almak için yoğun ilgi gösterdi. Passolig verilerine göre şuana kadar 35 binin üzerinde bilet satıldığı ifade edildi.

DEPLASMAN BİLETLERİ TAMAMEN TÜKENDİ

MEDAŞ Konya Büyükşehir Beldiye Stadyumu’nda deplasman takımlarına ayrılan 2 bin 163 kişilik kontenjan Galatasaray taraftarlarınca tamamen dolduruldu. Binbir liradan satılan biletler satışa çıktığı andan itibaren kısa sürede tükendi.

TARAFTARI MAÇA ÇEKMEK İÇİN KAMPANYALAR YAPILMIŞTI

Bu sezon ligde sıkıntılı günler geçiren Tümosan Konyaspor bu sezon tribünleri doldurmakta zorlandı. Futbolseverleri tribüne çekmek isteye yeşil-beyazlı ekip defalara kampanyalar düzenledi. Bazen bu kamhpanyalar karşılık bulamazken bazen ise biraz kıpardınma olsa da tribünler dolmadı.

whatsapp-image-2024-05-23-at-13-54-00-1.jpeg

Konyalı futbolseverler bilet fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etti. Takımın durumundan şikayet ederek ve bunları bahane göstererek maçlara gelmedi.

SÖZ KONUSU İSTANBUL TAKIMLARI OLUNCA TRİBÜNLER DOLDU

Ligde kalmak için çok büyük bir savaş veren Konyaspor sezon içerisinde birçok kritik maça çıktı. Bu maçlarda yeşil-beyazlı takımın kemik taraftar kadrosu karışalşamalarda takımlarını yalnız bırakmazken bazı maçları izleyenlenlerin sayısı 15 bini bile geçmedi. Ortalama olarak 8-10 bin taraftara oynayan Tümosan Konyaspor’un İstanbul takımları ile oynadığı maçlarda tribünlerin dolması ise dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca hiç kimse bilet fuiyatlarından şikayet etmeden bilet satın alarak maçları izlemek için stadyumdaki yerini aldı.

FENERBAHÇE MAÇINI 23 BİN KİŞİ İZLEDİ

Tümosan Konyaspor bu sezon geçtiğimiz sezonlara oranla çok düşük seyirci ortalaması yakaladı. Yeşil-beyazlı takım bu sezonki en yüksek seyirci sayısını 35. haftada oynadığı Fenerbahçe maçında yakaladı. Konyaspor Stadyumu bu maçta 23 bin 834 kişiyi ağırladı. Deplasman tribinünde 2 bin 163 kişi yer alırken Konyaspor tribünleri ise 21 bin kişiyi konuk etti
Tümosan Konyaspor’un şuana kadar iç sahada oynadığı maçlardaki seyirci sayıları şu şekilde:

İstanbulspor 5.552
Gaziantep FK 6.715
Çaykur Rizespor 5.649
Beşiktaş JK 12.764
Pendikspor 4.870
Fatih Karagümrük 9.837
Kasımpaşa 5.746
Sivasspor 6.899
Kayserispor 8.032
Antalyaspor 7.369
Başakşehir FK 7.733
Ankaragücü 18.905
Hatayspor 13.930
Adana Demirspor 17.537
Trabzonspor 14.787
Alanyaspor 10.648
Fenerbahçe 23.834
Samsunspor 15.644

NOT: deplasman tribünleri de bu sayıya dahildir (deplasman tiribün kapasitesi 2 bin 163)

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum