Konyaspor ruhu olan büyük bir camia

Konyaspor ruhu olan büyük bir camia

AYOS Konyaspor’da koç Engin Gençoğlu, 3 hafta sonra gelen galibiyetle ilgili olarak  hafta başından beri tam kadro çalışamadıklarını ve oyuncuların özverisi ile önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi  

Türkiye Sigorta BSL'de sahasında Aliağa Petkimspor’u 89-84 yenerek ligdeki 4. galibiyetini alan AYOS Konyaspor’da koç Engin Gençoğlu, karakterli bir takım olduklarını vurgulayarak,  “Bahanelerin arkasına sığınan bir takım değiliz. Hafta boyunca 9 kişi idman yaptık. 5-5 idman yapamadık. Alex ve Can çok büyük özveri ile oynadı. Sulaimon, antrenmanda diz dize çarpıştı. Mert ve Nikolov da yoktu. Hasta olanlar var. Böyle olunca da maç ritmimiz kaçtı. İdman temposunu tam yaşayamadık ve ilk yarı durgunduk. İstediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtamadık. Ayrıca alışık olmadığımız bir 5 ile maça başladık. İki uzun oyuncu ile oynadık. Ondan sonra taraftarımızın desteği ve bütün oyuncuların özverisi ile kazanmayı bildik. 

Çok değerli bir galibiyet. 3 haftadır iyi basketbol oynayıp kaybetmek takımın üzerinde ister istemez bir baskı da oluşturmuştu. 3 maçtır yüzüp yüzüp kuyruğuna getiriyorduk. Oyuncularıma devre arasında da söylemiştim, ikinci yarı kendi oyunumuzu oynarsak kazanırız. Enerjimizi de sahaya yansıtarak önemli bir maçı kazandık. Çok karakterli bir takımız. Sanki 3 yıldır birlikte oynayan bir ekip gibiyiz. Bu çok önemli. Son 3 maçı kaybettikten sonra nasılsa iyi oynuyoruz diye umursamazlık yapmıyoruz. Her yenilgide iki gün kendimize gelemiyoruz. Takım kimyası ve kriteri için çok değerli bir durum bu. Böyle oyuncularla çalıştığım için ben de çok mutluyum. 

Lige yeni çıkan takım için 4 galibiyet önemli. İlk 8 içindeyiz. İlk yarıyı da ilk 8’de tamamlamak ve Türkiye Kupası’na kalmak istiyoruz. Ancak kaybettiğimiz iki maçı kazansak şu an bambaşka şeyler konuşacaktık. Bunun tam tersi de olabilirdi. Daha 22 hafta var. Nasıl bitireceğimiz ve bu oyunu sürdürüp sürdüremeyeceğimiz önemli.  Taraftarımız bize büyük bir enerji verdi. Futbol takımımıza da çok teşekkür ediyorum. İlhan hocam ne zaman dara düşsek imdadımıza koşuyor. Onun enerjisine ve totemine inanıyorum. İlhan hocama, teknik ekibine ve futbolcu kardeşlerimize desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Konyaspor ruhu olan büyük bir camia.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.