Konyaspor  puan avında

Konyaspor puan avında

Ligde Ankaragücü galibiyeti ile moral bulan Tümosan Konyaspor bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında bugün Beşiktaş’a konuk olacak Tüpraş Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Mücadelede Ceyhun Sesigüzel ve Deniz Caner Özaral yardımcı olarak görev alacak. Burak Pakkan ise dördüncü hakem olacak.
Süper Lig'de çıktığı 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 40 puan ve averajla 4. sırada yer aldı.
Oynadığı müsabakaların 5'ini kazanan, 10'unda berabere kalan ve 10'undan mağlubiyetle ayrılan Konyaspor ise haftaya 25 puanla 19. basamakta girdi.
SÜPER LİG’DE 46. RANDEVU
Tümosan Konyaspor, Süper Lig'de Beşiktaş ile 46. kez karşı karşıya gelecek.
Beşiktaş ile Konyaspor, lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 25, yeşil-beyazlılar ise 6 galibiyet elde etti.
14 müsabakada ise taraflar sahadan 1 puanla ayrıldı. Söz konusu mücadelelerde Anadolu Kartalı 43 gol atarken, kalesinde ise 84 gole engel olamadı.
Konyaspor, sezonun ilk yarısındaki maçta rakibine evinde 2-0 mağlup olmuştu.
Beşiktaş, iç sahada Konyaspor ile yaptığı 22 lig müsabakasında 16 galibiyet elde etti.
Bu maçların 4'ü beraberlikle tamamlanırken, 2'sini ise Konyaspor kazandı.
Ev sahibi takım unvanıyla çıktığı müsabakalarda rakip filelere 53 gol atan siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 16 gole engel olamadı.
Beşiktaş, Süper Lig'de Konyaspor'u konuk ettiği son 8 maçta ise mağlup olmadı.
Bu arada siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle 2003-2004 sezonunda İstanbul'da yapılması gereken lig maçı İzmir'de oynanmış ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nın yapım aşamasında olduğu 2014-2015 sezonunda Ankara'da yaptığı müsabakada ise Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu.
Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında elde etti.
Beşiktaş ile oynadığı müsabakalardan 5'ini tek farklı skorlarla kazanan Konyaspor, 2020-2021 sezonunda siyah-beyazlılara 4-1 üstünlük kurarak en farklı galibiyetine imza attı.
SPOR SERVİSİ

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.