Konyaspor penaltılarda boş geçmedi

Konyaspor penaltılarda boş geçmedi

Trendyol Süper Lig’de geride kalan 29 haftalık süreçte en çok penaltı kullanan takım Fenerbahçe olurken, Konyaspor ise listede kendisine üçüncü sırada yer buldu.

Son olarak evinde konuk ettiği Adana Demirspor maçında iki penaltı golü atan ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak 2 maçlık galibiyet serisini yitiren Konyaspor, bu sezon en çok penaltı golü atan takımlar arasında yer aldı. Süper Lig'in ilk 29 haftasında hakemler şu ana kadar 106 kez beyaz noktayı gösterdi. 15 penaltı kazanan ve bunların 10 tanesini gole çeviren Fenerbahçe, en çok beyaz noktaya gelen takım oldu. Sarı-lacivertli takımı ise 12 penaltıyla lider Galatasaray takip etti (10 gol). Son haftalarda topladığı puanlarla düşme hattından çıkan Konyaspor ise 8 kez beyaz noktaya giderek bu alanda en çok penaltı kullanan üçüncü takım oldu. Anadolu Kartalı söz konusu 29 haftalık periyotta 8 defa penaltı kullanırken bunların hepsinde de gol bulmayı başardı. Konyaspor bu sezon Antalyaspor, Karagümrük, Samsunspor, Kayserispor (2), Pendikspor ve Adana Demirspor (2) maçlarında beyaz noktaya gitti ve Arnavut futbolcu Sokol bu atışların hepsinde fileleri havalandırdı. Birer penaltı ile en az penaltı kazanan takımlar ise Karagümrük, Trabzonspor ve Rizespor oldu.

PENALTILARI SOKOL CİKALLESHİ ATTI

Tümosan Konyaspor’da penaltıları golcü oyuncu Sokol Cikalleshi kullandı. Konyaspor-Adana Demirspor karşılaşmasında takımının kazandığı iki penaltıyı da gole çeviren tecrübeli oyuncu alınan puana en büyük katkıyı yaptı. Arnavut golcü şuana kadar takımının kazandığı sekiz penaltıyı da gole çevirmeyi başardı. Cikalleshi bu sezon 11 gol atarken bu gollerin sekizini penaltıdan kaydetti.

SPOR SERVİSİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.