Konyaspor kötü sezonu iyi bitirmek istiyor 

Konyaspor kötü sezonu iyi bitirmek istiyor 

İttifak Holding Konyaspor bu sezon yaşadığı kötü günleri  unutmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekip kalan 8 maçta en fazla puanı toplayarak ligde kalmak ve geleceğe umutla bakmak istiyor 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dünyada etkisini gösteren korona virüs salgını nedeniyle ertelenen liglerle ilgili kararını verdi. Bugün gerçekleşen TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından Başkan Nihat Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran haftasında başlatılacağını duyurdu.

Yeşil-beyazlı ekip Fenerbahçe’yi yenerek çıkışa geçmişken ligler ertelenmişti. Liglerin devam etmesiyle birlikte yeşil-beyazlı ekip kümede kalma mücadelesine devam edecek. İttifak Holding Konyaspor bu sezon  zorluklarla ve kümede kalma savaşı ile uğraşırken karşısına bir de Covid-19 problemi çıktı.  Sezonu içinde teknik direktörlük değişikliğine giden yeşil-beyazlı ekip Aykut Kocaman’ın yerine Bülent Korkmaz’ı getirmişti.  Korkmaz ile 5 maça çıkan Konyaspor son oyndığı Fenerbahçe maçını 1-0 kazanarak nefes almıştı. Kartal’ın tam bu galibiyetle çıkış yakalaması beklenirken bu kez de virüs nedeniyle ligler ertelendi. Konyaspor  liglerin başlama tarihine göre 2 buçuk 3 ay gibi bir süre futboldan uzak kaldı. İttifak Holding Konyaspor şimdi yeniden  toparlanarak antrenmanlar  ile birlikte moral motivasyon için de büyük çaba harcıyor . 

TFF Başkanı Nihat Özdemir, futbol liglerini şimdilik olmak kaydıyla, 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldıklarını açıkladı. Özdemir, "Liglerimizi en güzel şekilde temmuz ayı sonunda tamamlayacağız, kupalarımızı sahada vereceğiz" açıklamasıyla  liglerin kesin başlama tarihini bildirdi. 

ZORLU 8 MAÇ OYNAYACAK 

Süper Lig’de son Fenerbahçe galibiyetiyle umutlanan ve az da olsa nefes alan Konyaspor kalan 8 haftada; 4 maçını deplasmanda, 4 maçını evinde oynayacak. Uzun bir erteleme süresinin dönüşünde        Gençlerbirliği ile Başkent’te kritik bir mücadeleye çıkacak yeşil-beyazlılar Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor’la deplasmana karşı karşıya gelecek. Konyaspor, Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’u ise evinde ağırlayacak .Süper Lig’de Konyaspor’un de yer aldığı düşme hattı bitime 8 maç kala tam anlamıyla yangın yeri. Puan cetvelinin son 10 sırasındaki takımlar düşme korkusunu yakından hissederken Gaziantep FK, Yukatel Denizlispor ve FTA Antalyaspor, diğer 7 takıma göre biraz daha avantajlı konumda bulunuyor.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum