Konyaspor kaldığı yerden devam edecek

Konyaspor kaldığı yerden devam edecek

Sezonun geride kalan 26 haftasında kümede kalma mücadelesi veren İttifak Holding Konyaspor kalan 8 maçta bu mücadelesine devam edecek. Yeşil-beyazlı ekibi zorlu bir 8 hafta bekliyor  

İttifak Holding Konyaspor bu sezon  zorluklarla ve kümede kalma savaşı ile uğraşırken karşısına bir de Covid-19 problemi çıktı.  Sezonu içinde teknik direktörlük değişikliğine giden yeşil-beyazlı ekip Aykut Kocaman’ın yerine Bülent Korkmaz’ı getirmişti.  Korkmaz ile 5 maça çıkan Konyaspor son oyndığı Fenerbahçe maçını 1-0 kazanarak nefes almıştı. Kartal’ın tam bu galibiyetle çıkış yakalaması beklenirken bu kez de virüs nedeniyle ligler ertelendi. Konyaspor  liglerin başlama tarihine göre 2 buçuk 3 ay gibi bir süre futboldan uzak kaldı. İttifak Holding Konyaspor şimdi yeniden  toparlanarak antrenmanlar  ile birlikte moral motivasyon için de büyük çaba harcayacak. 

Yeşil-beyazlı ekipte teknik direktör Bülent Korkmaz, oyuncularını kalan 8 haftaya hazırlamak adına büyük çaba gösteriyor  Deneyimli teknik adam, takım çalışmalarından yaklaşık 1,5 uzak kalan oyuncuların fiziksel olarak erteleme öncesindeki duruma gelmesi adına gayret gösteriyor. Çalışmalarda aktif bir şekilde rol alan Korkmaz, fizik ve kondisyon antrenmanlarının yanı sıra mental olarak da oyuncularını kalan sürece hazırlamaya da gayret ediyor. Ligde kalmak istediklerini anlatan 51 yaşındaki çalıştırıcı, zorlu bir süreci hep birlikte yaşadıklarını ancak 8 haftada hep beraber fedakarlık yapmaları gerektiğini ifade ediyor.  

SON 10’DAKİ TAKIMLAR TEDİRGİN 

  Süper Lig’de Konyaspor’un de yer aldığı düşme hattı bitime 8 maç kala tam anlamıyla yangın yeri. Puan cetvelinin son 10 sırasındaki takımlar düşme korkusunu yakından hissederken Gaziantep FK, Yukatel Denizlispor ve FTA Antalyaspor, diğer 7 takıma göre biraz daha avantajlı konumda bulunuyor.

Süper Lig’de son Fenerbahçe galibiyetiyle umutlanan ve az da olsa nefes alan Konyaspor kalan 8 haftada; 4 maçını deplasmanda, 4 maçını evinde oynayacak. Tatil dönüşü Gençlerbirliği ile Başkent’te kritik bir mücadeleye çıkacak yeşil-beyazlılar Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor’la deplasmana karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz;  Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’u ise evinde ağırlayacak. 

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR 

İttifak Holding Konyaspor  Koronavirüs (COVİD-19) sürecinde 4 Mayıs’ta yeniden başladığı çalışmalarını Kayacık Tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik Direktör Bülent Korkmaz ve yardımcı antrenörler yönetiminde saat 18:00’da başlayan antrenmana tedavi olan ve takımdan ayrı çalışan Volkan Fındıklı ile Farouk Miya katılmadı.

Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman pas ve şut çalışması ile devam ederken gruplar halinde oynanan topla oyunla sona erdi.

SPOR  SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.