Konyaspor, İstanbul takımlarını seviyor

Konyaspor, İstanbul takımlarını seviyor

Ligde Fenerbahçe’yi yenerek dikkatleri üzerine toplayan Konyaspor bu tür galibiyetlere alışkın bir ekip. Yeşil-beyazlı ekip geçtiğimiz sezonda Şampiyonluğa oynayan takımlara 4’er gollük bir tarife uygulamıştı

Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yıkıp haftanın en şaşırtıcı sonucuna imza atan Konyaspor, ligdeki son 6 galibiyetinin 5’ini büyük diye tabir edilen İstanbul takımlarına karşı aldı.

Çıktığı 7 maçta 9 puan toplayan Konyaspor’un bu sezon iki galibiyeti var. Bu iki zafer de İstanbul devlerine karşı alındı

3. haftada Beşiktaş’ı 4-1’lik skorla deviren Yeşil-Beyazlılar son olarak Kadıköy’de ligin şampiyonluk favorilerinden Fenerbahçe’yi yıktı.

7 eksiğine rağmen İsmail Kartal’ın taktiği ve oyuncuların performansı büyük alkış aldı. Ancak Konyaspor’un bu performansı sürpriz değil. Anadolu Kartalı, geçen sezondan bu yana ligdeki son 6 galibiyetinin 5’ini büyük takımlara karşı elde etti.

Geçen sezonun son haftalarında sancılı günler yaşayan yeşil beyazlılar, 32. haftada sahasında konuk ettiği Başakşehir’i ve 33. haftada deplasmanda oynadığı Trabzonspor’u 4-3’lük skorlarla yenmeyi başarmış ve ligde kalmayı garantilemişti. Yeşil beyazlıların küme düşme potasıyla bağlantısını kesmesinin ardından da pandemi sebebiyle ligde düşme bir sezonluğuna kaldırılmıştı. Böylelikle Konyaspor, geçen sezonun son 2 galibiyetini, Başakşehir ve Trabzonspor’a karşı almış oldu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.