Konyaspor için Avrupa senaryoları  

Konyaspor için Avrupa senaryoları  

Bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan Konyaspor’un Avrupa senaryoları yeşil-beyaz sevdalıları  tarafından merakla takip ediliyor. Anadolu Kartalı hangi durumda yeni sezonda Şampiyonlar Ligi, Avrupa veya Konferans Ligi’nde mücadele edecek   

Bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan Konyaspor’un Avrupa senaryoları yeşil-beyaz sevdalıları  tarafından merakla takip ediliyor. Anadolu Kartalı hangi durumda yeni sezonda Şampiyonlar Ligi, Avrupa veya Konferans Ligi’nde mücadele edecek.   

Ligin bitimine 3 hafta kala Konyaspor’un Avrupa senaryoları merak konusu oldu.  Anadolu Kartalı hangi durumda yeni sezonda Şampiyonlar Ligi, Avrupa veya Konferans Ligi’nde mücadele edecek konusu yeşil-beyaz sevdalıları tarafından merakla takip ediliyor. Konyaspor Ligi 2. bitirdiği takdirde Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma hakkı elde edecek. Ligi 3. bitirdiği takdirde ise Konferans Ligine gidecek. Şampiyonluğu garantileyen Trabzonspor’un Türkiye Kupasını kazanması halinde ise Anadolu Kartalı’na UEFA Avrupa Ligi yolu açılacak. Konyaspor’un  şuana kadar kesinleşmeyen Avrupa senaryoları bu şekilde   
Türkiye'yi gelecek sezon Avrupa kupalarında 5 takım temsil edecek.

Ligi ilk 2 sırada tamamlayan ekipler Şampiyonlar Ligi'ne giderken üç ve dördüncü sırayı alacak iki takım da Konferans Ligi'ne katılma hakkı kazanacak. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanacak takım ise Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Diğer yandan Yukatel Kayserispor ile kupa yarı final rövanş maçına çıkacak olan Trabzonspor'un kupayı da müzesine götürmesi durumunda ise Spor Toto Süper Lig üçüncüsü Avrupa Ligi'ne, beşinci ise Konferans Ligi'ne gidecek.

38 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan Trabzonspor, kupayı da kazandığı takdirde; Süper Lig üçüncüsü Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.
Trabzonspor'un ardından Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ikinci takım olma yarışında Fenerbahçe ve İttifak Holding Konyaspor arasında devam ediyor. Sarı-lacivertliler bitime üç hafta kala yakaladığı seri ile İttifak Holding Konyaspor ile arasındaki puan farkını dörde çıkarak yarışta bir adım öne geçmiş durumda.

KONFERANS LİGİ'NE ALTI ADAY

Diğer yandan Konferans Ligi biletini almak için Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor ve Fraport TAV Antalyaspor arasındaki mücadele devam ediyor. Medipol Başakşehir en yakın takipçisi Aytemiz Alanyaspor'a 5 puan fark açmış durumda. Beşinci sıra ile dokuzuncu sıra arasında yer alan beş takımı ise sadece üç puan arıyor. Medipol Başakşehir'i takibe devam eden bu beş takımın bir kulağı da Trabzonspor'un Türkiye Kupası'nı kazanması ile ortaya çıkacak beşincinin Konferans Ligi'ne katılma haberinde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum