Konyaspor için  en kritik 90 dakika

Konyaspor için en kritik 90 dakika

Tümosan Konyaspor bugün sezonun en önemli maçlarından birinde bugün sahasında Hatayspor ile karşılaşacak. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak

Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında evinde Hatayspor ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Zorbay Küçük yönetecek. Küçük’ün yardımcılıklarını Bahtiyar Birinci ve Murat Temel yapcak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Tolga Güldibi olacak. Ligde topladığı 25 puanla 19. sırada ve küme düşme hattında bulunan yeşil-beyazlı ekip 29 puanla 14. sırada bulunan rakibi Hatayspor, karşısında tek hedefi galibiyet

Bu sezon ligde kötü günler geçiren Tümosan Konyaspor küme düşme hattından çıkamadı. Sezonun 16. haftasında Fenerbahçe’ye 7-1 mağlup olduktan sonra 14 puanla 18. sıraya gerileyen yeşil-beyazlı ekip 26. hafta sonunda 25 puanla 19. basamakta yer aldı. Konyaspor son 11 haftadır küme düşme hattında yer alırken bu durum taraftarı tedirgin ediyor.

İÇ SAHADA 4 GALİBİYET ALDI

Tümosan Konyaspor bu sezon evinde 12 maça çıktı. Hataysapor maçı ile 13. kez iç saha karşılaşmasına çıkacak olan yeşil-beyazlı ekip 12 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik 5 yenilgi aldı. Konyaspor ayrıca iç sahada ilginç bir istatistiğe imza attı.12 iç saha maçında 8 kez ilk golü atan taraf oldu. Yeşil-beyazlılar bu 8 maçta; 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Konyaspor skor avantajı yakaladığı iç saha karşılaşmalarında en fazla mağlubiyet alan takım olarak ilk sırada yer aldı. Hatayspor ise bu sezon deplasmanda geri düştüğü 7 Süper Lig maçından da puan alamadı.

YEŞİL-BEYAZLI EKİBİN HATAYSPOR’A ŞANSI TUTUYOR

Tümosan Konyaspor’un bugün evinde karşılaşacağı Hatayspor’ karşı şansı tutuyor. Yeşil-beyazlı ekip rakibini bugüne kadar Konya’da konuk ettiği maçlarda büyük üstünlük kurdu. Yeşil-beyazlı ekip söz konusu rekabette bugüne kadar 14 resmi maçın 9 galibiyet, 4 beraberlik ve sadece bir yenilgi aldı. Öte yandan Konyaspor rakibini Süper Lig’de ağırladığı son 3 iç saha maçında 2 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Hatayspor, ligin ilk devresinde konuk ettiği rakibini 3-1 yenmişti.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.