Konyaspor ‘Hamsi’yi seviyor

Konyaspor ‘Hamsi’yi seviyor

İttifak Holding Konyaspor sezonun 6. hafta maçında bugün sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Saat 17.00’da başlayacak mücadele MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak Yeşil-beyazlı ekibin Trabzonspor’a karşı şansı tutuyor

Süper Lig’in 6. haftasında Konyaspor ile Trabzonspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda karşı karşıya gelecek. Saat 17.00’da başlayacak olan müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ve Ekrem Kan yapacak.

TARİHİ BAŞLANGICI DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR

Bu sezon 21. kez Süper Ligde mücadele eden İttifak Holding Konyaspor başarısı ile taraftarını mutlu ederken aldığı sonuçlarla da rekorlara imza atıyor. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon ilk kez lige 5 maçlık yenilmezlik serisi ile başlayarak tarihi bir başarıya imza attı

Konyaspor daha önceki sezonlarında ilk 5 haftada en az 1 yenilgi almıştı.

Yeşil-beyazlı ekip 5. haftayı 11 puan ile 3. sırada tamamladı.

Konyaspor, Süper Lig’de Beşiktaş’ın puan kaybı yaşadığı haftada zirve yarışında yara almak istemiyor. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde 9 maçtır yenilmeyen yeşil-beyazlılar, bu seriyi Trabzonspor karşısında da sürdürerek haftayı kayıpsız kapatmayı hedefliyor.

SÜPER LİG’DE 41. RANDEVU

Konyaspor ile Trabzonspor, Konya'da yapacakları maçla birlikte Süper Lig’de 41. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 40 lig maçında Trabzonspor’un galibiyetlerde 20-10 üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 10 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor söz konusu maçlarda 45 gol atarken kalesinde 62 gol gördü.

Konya'da oynanan 20 karşılaşmanın 7'si Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi. 4 karşılaşmayı Konyaspor kazanırken 9 maçta taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında Trabzon’da oynanan maçı ev sahibi ekip 3-1 kazanırken Konya’da oynanan maç, karşılıklı atılan gollerle, 1-1 sona erdi.

Konyaspor, Trabzonspor’la evinde oynadığı son 8 maçta sadece bir kez yenildi. Bu maçlarda 5 galibiyet, 2 de beraberlik alan yeşil-beyazlılar, rakibi karşısında tek mağlubiyetini 23 Aralık 2019'da 1-0’lık sonuçla aldı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.