Konyaspor Fahrudin Omeroviç ile anlaştı

Konyaspor Fahrudin Omeroviç ile anlaştı

Tümosan Konyaspor teknik direktörlük konusunda bir dönem Konyaspor’da Aykut Kocaman’ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Fahrudin Omeroviç ile anlaştı.

Fahrudin Omeroviç kimdir ?
26 Ağustos 1961'de bugün Bosna Hersek sınırları içerisinde yer alan Doboj'da doğan Fahrudin Ömeroviç, Bosnalı eski kalecidir. Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik adamlığa soyunan Ömerovic, Türkiye'de futbol oynarken Türk vatandaşlığı aldı ve Türkiye'de adı Fahrettin Ömerli olarak biliniyor.

FUTBOLCULUK KARİYERİ
Ömeroviç Sloboda Tuzla'da kariyerine başladı. 1980-81 sezonunda Yugoslavya 1. Ligi'nde forma girmeye başladı. 4 sezon boyunca Sloboda Tuzla forması giydi.

1984 transfer sezonunda Sırbistan Süper Ligi ekiplerinden Partizan'a transfer oldu ve burada 8 yıl forma giydi. Partizan ile birlikte 2 kere Yugoslav Şampiyonluğu, 2 kere Yugoslav Kupası ve 1 kere de Süper Kupa kazandı.
Yugoslavya'nın dağılmasından sonra 1992 yılında Kocaelispor'a transfer oldu. 4 yıl boyunca Kocaelispor forması giydi.
1996 yılında İstanbulspor'a transfer oldu ve burada 2 yıl forma girdi.

MİLLİ TAKIM
1989 yılında ilk kez Yugoslavya Milli Takımı'nda oynadı ve 1992 yılına kadar 8 kez forma girdi. 1996 yılında yeni kurulan Bosna-Hersek Milli Takımı için 3 kez forma giydi.
ANTRENÖRLÜK KARİYERİ
Ömeroviç, futbolculuğu bıraktıktan sonra Türkiye'de kalmaya karar verdi. Başlangıçta Safet Susic ve Aykut Kocaman'ın yardımcı antrenörü olarak çalıştı. İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor kulüplerinde de antrenör olarak görev yaptı. Bosnalı teknik adam son olarak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yapıyordu.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum