Konyaspor dördüncü kez istiyor!

Konyaspor dördüncü kez istiyor!

Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak.

Tümosan Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.45'te başlayacak. Karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

İki ekip Türkiye Kupası’nda 8. kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 7 müsabakada Konyaspor 3 galibiyet elde ederken, Beşiktaş da 3 galibiyet aldı. Taraflar 1 müsabakada sahadan beraberlikle ayrıldı. Kupada son olarak 2020-2021 sezonunda yine çeyrek final aşamasında karşılaşan iki ekibin rekabetinde kazanan penaltılarla 4-3'lük skorla Beşiktaş olmuştu. Ligde bu sezon oynanan karşılaşmalarda Konyaspor, sahasında da deplasmanda da 2-0’lık skorlarla mağlup olmuştu.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam karşılaşacağı Beşiktaş’ı yenerek tarihinde dördüncü kez yarı finale yükselmek istiyor.

Konyaspor, tarihindeki ilk Türkiye Kupası yarı finalini 1988-1989 sezonunda yine Beşiktaş’a karşı oynadı.

Konyaspor, tarihindeki ikinci yarı final müsabakasına 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe’ye karşı çıktı. Anadolu Kartalı, o turda İstanbul ekibine 3-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup olmuştu.

Yeşil-beyazlı takım, tarihindeki üçüncü yarı final müsabakasını Türkiye Kupasını müzesine götürdüğü 2016-2017 sezonunda oynadı. Konyaspor söz konusu sezonda grup aşamasında lider olarak çıktı. Son 16 turunda Ümraniyespor’u, çeyrek finalde ise Sivasspor’u devirmeyi başardı. Konyaspor yarı finalde de Kasımpaşa’yı (2-0, 3-2) eleyerek finalde Başakşehir ile karşılaştı.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum