Konyaspor bu takımı 12 yıldır yenemiyor!

Konyaspor bu takımı 12 yıldır yenemiyor!

Kümede kalma umutlarını mucizelere bırakan İttifak Holding Konyaspor 12 yıldır bu takımı yenemiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda yarın oynanacak mücadele saat 21.00’da başlayacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçtan alacağı 3 puanla kümede kalma adına tekrar umutlanacak.

İttifak Holding Konyaspor Süper Lig’in 32. haftasında sahasında Şampiyonluğun en büyük adayı Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 21.00’de başlayacak mücadelede hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Caner Ak olacak.

KÜMEDE KALMAK İÇİN KAZANMASI ŞART

İttifak Holding Konyaspor kümede kalma adına kalan 3 maçını da kazanmak zorunda. 31. haftayı 30 puanla 17. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekip Başakşehir karşısında zor da olsa kazanmak istiyor. Konyaspor bu maçtan alacağı galibiyetle kümede kalma adına umutlanacak. Yeşil-beyazlı ekibin diğer maçların sonuçlarına göre ateş hattından çıkma şansı olacak.

KONYASPOR RAKİBİNİ LİGDE 12 YILDIR MAĞLUP EDEMİYOR

İttifak Holding Konyaspor ile Medipol Başakşehir bugünkü maçla birlikte Süper Lig'de 18. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 17 maçta İstanbul ekibinin galibiyetlerde 9-1 üstünlüğü bulunuyor. Rekabette 7 maç ise eşitlikle sona erdi. Yeşil-beyazlı ekip, rakibi karşısında son galibiyetini Ekim 2007 yılında almıştı. Sonraki maçlarda Konyaspor hiç kazanamadı. Anadolu Kartalı, turuncu-lacivertli ekibi deplasmanda ise hiç mağlup edemedi. Istanbul'da oynanan maçlarda ev sahibi ekibin 18 golüne yeşil-beyazlı temsilcimiz sadece 2 golle yanıt verdi. Geçen sezon oynanan 2 maçı da Başakşehir, 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kazanmıştı. Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere sonuçlanmıştı Rakibi karşısında ligde uzun süredir galip gelemeyen Konyaspor, 31 Mayıs 2017 tarihinde Eskişehir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde ise penaltılarla Başakşehir’in elinden kupayı almıştı.

JONSSON VE AMİR’İN CEZASI BİTTİ

İttifak Holding Konyaspor’da orta sahanın iki önemli ismi olan Jonsson ve Amir’in kart cezaları bitti. 2 maçtır formasından uzak kalan Amir Hadziahmetovic teknik direktör Bülent Korkmaz’ın vazgeçemediği oyuncalar arasında yer alıyordu. Boşnak oyuncunun Başakşehir maçına ilk 11’de başlaması bekleniyor.

Orta sahanın direncini ayakta tutan oyuncuların başında gelen Jens Jonsson da bir maç aranın ardından tekrar formasına kavuşacak. Jonsson’un da zorlu Başakşehir maçında forma giymesi bekleniyor.

Konyaspor’un Medipol Başakşehir karşısına, Ertuğrul, Skubic, Anicic, Uğur, Alper, Jonsson, Jevtovic Amir, Ömer Ali, Milosevic, Thuram 11’i ile çıkması bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum