Konyaspor boş tribünlere oynadı 

Konyaspor boş tribünlere oynadı 

Konyaspor’un tribünleri 100. yılında ve Şampiyonlar Ligi’ni kovaladığı bu sezonda boş kaldı. Geçtiğimiz sezonlarda maçlarını 25-30 bin taraftara oynayan Yeşil-beyazlı ekip bu sezonda neredeyse boş tribünlere oynadı 

Bu sezon 100. yılını kutlayan ve başarıdan başarıya  koşan Konyaspor’un şehir tarafından yalnız bırakılması tüm güzellikleri gölgeledi. 

Geçtiğimiz sezonlarda  birçok kez son anda kümede kalan Anadolu Kartalı’nın bu sezon başarılı olmasına rağmen tribünler tarafından yalnız bırakılması camiayı derinden üzdü.

 Bu sezon süper ligde üçüncü sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip, başarılı bir sezon geçirmesine rağmen istediği tribün desteğini hala bulamadı. Geçmiş dönemlerde ortalama 20 binin üzerinde taraftarının önünde maçlarını oynayan Konyaspor, bu sezon ise istediği rakama ulaşamadı.

Maç başına ortalama 8 bin kişiye maçlarını oynayan Konyaspor, 33.hafta sahasında oynadığı Gaziantep FK maçında da yine az sayıda taraftarının karşısına çıktı. Sahadan 4-1 galibiyetle ayrılarak Şampiyonlar Ligi hedefine emin adımlarla ilerleyen Yeşil-beyazlıları, 8bin 109 biletli seyirci izledi. 

Konyaspor yönetimini ve futbolcuları bu rakam üzerken, seyircilerin en fazla ilgi gösterdiği karşılaşma ise Galatasaray maçı oldu. Konyaspor’un galibiyetiyle sonuçlanan müsabakayı 23 bin kişi izledi.

33. Hafta sonunda tribünlerde yer alan biletli seyirci sayıları da açıklandı. Resmi bilgilere göre, Fenerbahçe-Göztepe 42.270, Trabzonspor-Karagümrük 34.058, Galatasaray-Yeni Malatyaspor 18.447, Giresunspor-Beşiktaş 15.530 biletli izlerken, Konyaspor-Gaziantep FK karşılaşmasını 8.109 biletli seyirci izleyerek 10 maç içinde en fazla seyirci toplayan 5.maç oldu.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum