Konyaspor Basket’te Okan Çevik dönemi

Konyaspor Basket’te Okan Çevik dönemi

Cengiz Karadağ ile yola devam etmeme kararı alan yeşil-beyazlı ekip, birçok antrenörle görüşmeler yaparken, tercihini Konya basketbol camiasına yabancı olmayan Okan Çevik’ten yana kullandı ve taraflar arasında büyük ölçüde anlaşma varıldı.

Cengiz Karadağ ile yola devam etmeme kararı alan yeşil-beyazlı ekip, birçok antrenörle görüşmeler yaparken, tercihini Konya basketbol camiasına yabancı olmayan Okan Çevik’ten yana kullandı ve taraflar arasında büyük ölçüde anlaşma varıldı. Deneyimli koç son detayları konuşmak adına Konya'ya geldi. Sözleşmenin gün içinde imzalanması bekleniyor.

Konyaspor yönetimine önümüzdeki sezonki planlama adına sunum yapan Okan Çevik’in planlamasına ara vermeden başlayacak. Süper Lig’i hedefleyen Dev Kartallar’da güçlü bir kadro oluşturulması adına bugünden itibaren yoğun bir mesaiye başlanacak. Mevcut yerli rotasyonundan 3-4 oyuncuyu tutmayı planlayan Konyaspor, kadrosuna 2 kaliteli yabancı oyuncu ile beraber yerli oyuncular katacak. Konyaspor’un teknik heyete de takviye yapması bekleniyor.

8 Haziran 1966 Edirne doğumlu olan deneyimli antrenör, Kombassan Konyaspor'da da bir dönem çalışırken, Oyak Renault, Darüşşafaka, Tekel, TTNET Beykoz, Karşıyaka, TED Ankara Koleji, Denizli Basket, Sakarya Büyükşehir, Petkimspor ve son olarak yine Konyaspor’da görev yaptı. Konya’ya üçüncü kez gelecek Okan Çevik, 2019-2020 sezonunda Ozan Bulkaz ile yolların ayrılmasının ardından pandemi arasına kadar 3 hafta takımda yer almıştı.

Galatasaray'la kadınlarda 2009 yılında Eurocup'ı kazanan Çevik, kısa bir dönem sarı-kırmızılı kulübün erkek takımını da çalıştırmıştı.

Ne mutlu ki

Konyasporluyuz

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Konyaspor’un 99. yılı münasebeti ile ilgili yayınladığı bültende şu ifadelere yer verdi: “99 yıl önce bugün toprağa atılan çekirdeğin oluşumuyla yeşeren bir kulüp ilerde filizlenecek ve bugün yüz binlerce insanın takip edip bağlandığı bir kökle Konyaspor sevdası haline gelecekti. Bizler-sizler, hepimiz; Konyaspor tutkusunun bugünkü temsilcileri olarak, bir asırlık bu şanlı geçmişten gelen büyük birikimi gelecek yüzyıllara taşımaya gönüllü birer nefer olarak, kulübümüzün her daim “Konyalıyım öyleyse Konyasporluyum” diyerek hazır ve yanında olmalıyız. Öte yandan Konyaspor sevgisi ‘melankolik’ olmamalıdır. Selçuklu’nun kadim başkenti Konya’nın, Anadolu Kartalı Konyaspor sevgisi ve sahipliliği; medeni tutku boyutunda olmalı, yaşanmalı ve sonraki nesillere aktarılmalıdır.”

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.