Konyaspor Basketbol'dan açıklama

Konyaspor Basketbol'dan açıklama

Konyaspor Basketbol TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun yeşil-beyazlı kulüp ile ilgili yaptığı açıklamaya yazılı olarak cevap verdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu bugün medyada yer alan açıklamasında Tahkim Kurulu’nun Konyaspor Basketbol Takımımızla ilgili vermiş olduğu müspet karara şaşırdığını ve hatta bu kararın kendilerini üzdüğünü ifade etmiştir.

Konyaspor Kulübü gelenekleri olan, geçmişten bugüne birçok branşta başarıya imza atmış köklü bir kulüptür. Bünyesinde mevzuatları bilen hukukçuları ve profesyonelleri barındıran, kural ve kaidelere göre işleyişini şekillendiren bir yapılanmaya sahiptir.

Takımımızla ilgili konuda talimatlar açıktır. Kulübümüzün başvurusu ve Tahkim Kurulu’nun bu başvuruya verdiği “bozma kararı” hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

Nitekim kulübümüz; Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı maddeleri kapsamında, katılım payının başvuru tarihine kadar ödenmemesi durumunda ihraç kararının verilmesiyle ilgili düzenlemenin mevzuatta bulunmadığını, kulübümüzün ihracına karar verilmesinin hukuki belirlilik ilkesine aykırılık teşkil ettiğini Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz başvurusunda özellikle ifade etmiştir.

Dolayısıyla Sayın Başkan’ın referans gösterdiği talimatlarda kesin ifadeler yer almadığı gibi konuyla ilgili belirsizlikler bulunmaktadır. Her konuda olduğu gibi çifte standartlara kulüp ve camia olarak bizler de karşıyız. Ancak talimatlarda yer alan maddeler çerçevesinde Tahkim Kurulu kulübümüzün yaptığı haklı itirazı, hukuki esaslara dayanarak kabul etmiştir.

Basketbol Federasyonumuzun kıymetli Başkanının kulübümüzü hedef alarak yaptığı açıklama camiamızı ziyadesiyle üzmüştür. Bizler bahse konu olayla ilgili adımlarımızı hukuk dışına çıkmadan attık. Sonuçlarını da hukukun belirlediği çizgiler dahilinde herkesin kabul etmesini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.