Konyaspor Basketbol yarı finale rahat çıktı

Konyaspor Basketbol yarı finale rahat çıktı

Beysu Konyaspor Basket, Ankara'da gerçekleştirilen Federasyon Kupası çeyrek finalinde TED Kolejliler'i 92-71 mağlup ederek yan finale yükseldi

Ankara'da yapılan Federasyon Kupası'nda çeyrek final heyecanı yaşayan Konyaspor rahat bir maç çıkarttığı rakibi TED Kolejliler karşısında sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı. Grup maçlarında 3'te 3 yapan Beysu Konyaspor Basket, çeyrek finalde TED Ankara Kolejliler ile karşılaştı. Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda oynanan maçta Dev Kartallar, baştan sona önde götürdüğü maçı 92-71 gibi farklı bir skorla rahat kazandı.

Yeşil-beyazlı ekip, ilk bölümde Mert Konuk ile etkili olarak 9-2'lik seri yakaladı. Başkent ekibi skoru dengelese de Mehmet Özdoğan'ın üçlükleri ile Beysu Konyaspor, skor üstünlüğünü tekrar ele alarak ilk periyodu 26-17 önde tamamladı. İkinci periyot dengeli geçti ve TED Kolejliler, yeşil-beyazlı takımı takip etmeyi sürdürdü. Skordaki üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, soyunma odasına 45-40 üstün girdi. TED Ankara Kolejliler, ikinci yarıya iyi başladı. 3. çeyrekte farkı bir ara bir sayıya kadar düştü. (55-54). Çabuk toparlanan ve savunma sertliğini arttıran temsilcimiz, fınal periyoduna 71-57 önde girdi. Maçın son çeyreği antrenman havasında geçti. Okan Çevik'in öğrencileri, oyuna ağırlığını koyarak maçı çok erken kopardı. Matt Morgan önderliğinde yerli oyuncuların da üstün performansıyla Dev Kartallar, çok rahat bir oyun sergiledi ve maçı 92-71 kazanarak yarı finale yükseldi. Takım olarak müthiş bir performans ortaya koyan yeşil-beyazlı ekipte 4 üçlük kaydeden Matt Morgan 20 sayı, 6 ribaunt, 9 asistle 31 verimlilik puanı elde etti. Mehmet Özdoğan 14 sayı, 4 asist, Hazer Avcı 13 sayı, 2 ribaunt, 5 asist, Kemal Canbolat 12 sayı, 3 ribaunt, 2 top çalma, Can Özcan da 8 sayı, 3 ribaunt, 4 asistle öne çıktı.

Konyaspor, yarı finalde Manisa Büyükşehir Belediyespor-Finalspor maçının galibiyle karşılaşacak.

YENİ SEZON 1 EKİM CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Ligde 2021-2022 sezonu 1 Ekim Cuma günü oynanacak Balıkesir Büyükşehir Belediyespor- Antalya Güneşi müsabakasıyla başlayacak. 16 takımın katılımı ile oynanan TBL’de 2021-2022 sezonunu ilk sırada tamamlayan ekip ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselme hakkını elde edecek. Ligde ayrıca; play-off final serisini kazanan takım da ING Basketbol Süper Ligi’ne katılmayı hak kazanan ikinci takım olacak.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.