Konyaspor Basketbol Süper Lig’i istiyor

Konyaspor Basketbol Süper Lig’i istiyor

Misli.com Basketbol 1. Ligi’nde 16 hafta geride kaldı. Normal sezonun bitimine 14 hafta kalırken zirve yarışı da nefes kesiyor.

Misli.com Basketbol 1. Ligi’nde 16 hafta geride kaldı. Normal sezonun bitimine 14 hafta kalırken zirve yarışı da nefes kesiyor. 16 takımın yer aldığı ligde 7 takım Basketbol Süper Ligi’ne doğrudan yükselme mücadelesi veriyor. Ligde 13 galibiyet ve 3 yenilgi ile Samsunspor, liderliğini sürdürüyor. Karadeniz ekibi, uzun süredir ligin zirvesindeki yerini koruyor. Ligde 12 galibiyet ve 4 yenilgili 3 takım bulunuyor. Averajla sıralanan Sigortam.net, Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Beysu Konyaspor, lideri takip eden takımlar olarak dikkat çekiyor.
Başkent ekipleri Mamak Belediyespor ve OGM Ormanspor, 10 galibiyet ve 6 yenilgi ile şampiyonluk yarışında olan diğer takımlar olarak göze çarpıyor. Akhisar Belediyespor karşısında öndeyken Cengiz Karadağ’ın kalp krizi geçirmesi nedeniyle ertelenen Bornova Belediyesi Karşıyaka’nın ise 10 galibiyet ve 5 yenilgisi bulunuyor. Bu 7 takım, alt sıralarla arayı açarken, direkt olarak Süper Lig’e yükselmek adına kıyasıya bir yarış içinde. 30 maçlık normal sezonun periyodunu ilk sırada tamamlayacak takım adını direkt olarak Basketbol Süper Ligi’ne yazdıracak. Süper Lig’e çıkacak diğer takımı ise 8 takım arasında oynanacak play-off süreci belirleyecek.
Ligde 4. sırada yer alan Beysu Konyaspor, 100. yıl sezonunda Süper Lig’e çıkmak amacında. Kaliteli bir kadrosu bulunan yeşil-beyazlı ekip, sezon içinde de yaptığı hamlelerle iddiasını ortaya koydu. Sezonun ikinci yarısını Finalspor maçıyla açan Dev Kartallar, ligin 17. haftasında 29 Ocak Cumartesi günü sahasında Fethiye Belediyespor ile karşılaşacak. Beysu Konyaspor, 2 günlük izin sonrasında dün yaptığı çift idmanla hazırlıklarına başladı. Temsilcimizde Finalspor maçında kadroda olmasına karşın riske edilmeyerek süre almayan Amerikalı oyun kurucu Matt Morgan’ın da maça kadar hazır hale gelmesi bekleniyor.
SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.