Konyaspor artık başka bir seviye
Süper Lig’in 30. hafta mücadelesinde Konyaspor, Akdeniz temsilcisi Antalyaspor’a konuk oldu. Ligdeki konumunu iyice sağlamlaştıran yeşil-beyazlılar, sahaya asalet formasıyla çıktı.

Çekişmeli geçen mücadelede temsilcimiz Konyaspor; Deniz Ertaş, Uğurcan Yazğılı, Adamo Nagalo, Adil Demirbağ, Arif Boşluk, Morten Bjorlo, Melih İbrahimoğlu, Deniz Türüç, Diogo Gonçalves, Kazeem Olaigbe ve Blaz Kramer 11’iyle maça başladı. Ev sahibi Antalyaspor ise karşılaşmaya Julian, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Thalisson Kelven Gianetti, Paal, Soner Dikmen, Sam Larsson Ballet, Ramzi Safuri, Dario Saric, Doğukan Sinik ve Van de Streek 11’iyle çıktı.

İKİ GOL OFSAYTA TAKILDI İLK YARI 0-0 BİTTİ
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan olaylar nedeniyle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mücadeleye temsilcimiz Konyaspor başladı. Karşılaşmaya etkili başlayan yeşil-beyazlılar, henüz ilk dakikada Deniz Türüç’ün sağ kanattan getirdiği topta istediği vuruşu yapamayan Kramer ile gole yaklaştı. Ancak Kramer, kaleci Julian’ı geçemedi.

Dakikalar 5’i gösterirken Melih İbrahimoğlu’nun harika ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Uğurcan Yazğılı, topu içeri çevirdi ancak bu pozisyondan da sonuç çıkmadı. 20. dakikada Deniz Türüç’e savunma arkasına atılan topta Deniz, meşin yuvarlağı Kramer’e bıraktı. Kramer topu boş ağlara gönderdi ancak pozisyonun başlangıcında Deniz Türüç’ün ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. Hesap.com Antalyaspor ise en etkili atağını ve aynı zamanda ilk şutunu 24. dakikada geliştirdi. Sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluşan Ballet’in etkili şutunu kaptan Adil Demirbağ çizgiden çıkardı. Bu pozisyonun ardından her iki takım da yaklaşık 10 dakika boyunca kontrollü bir oyun sergiledi. 37. dakikada savunma arkasına atılan topta Doğukan Sinik, kaleci Deniz Ertaş ile karşı karşıya kaldı. Doğukan’ın şutunda kalesinde devleşen Deniz, gole izin vermedi. 38. dakikada Kazeem Olaigbe’nin sol çaprazdan çektiği şut auta gitti. İlk yarıda oynanmamış süre 3 dakika olarak gösterildi. 45+2. dakikada ev sahibi ekipte Doğukan Sinik’in kafa vuruşunda top ağlara gitti ancak bu gol de ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Bol pozisyonlu geçen karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca mücadele’nin ilk devresi 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

MULEKA KAÇIRDI MELİH BİTİRDİ
Maçın ikinci yarısına ev sahibi Hesap.com Antalyaspor başladı. Anadolu Kartalı’nda ikinci devrenin başında Kramer’in yerine Muleka oyuna dahil oldu. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başlayan taraf yeşil-beyazlılar oldu. 57. dakikada orta sahadan harika bir pas atan Morten Bjorlo’nun gönderdiği topla buluşan Dıogo Gonçalves, kaleci Julian’ı avlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Golden sonra etkisini iyice artıran yeşil-beyazlılarda, 63. dakikada Kazeem Olaigbe kaleye yöneldiği sırada Veysel Sarı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Tehlikeli noktadan serbest vuruş kazanan Konyaspor’da topun başına Deniz Türüç geçti. Deniz’in vuruşunda kaleci Julian topu rahatlıkla kontrol etti. Dakikalar 76’yı gösterirken Antalyaspor savunmasının büyük hatasında Muleka savunma arkasına sarktı. Kaleci Julian’ın üzerinden topu aşırtmayı deneyen Muleka, istediği vuruşu yapamayınca Julian gole izin vermedi. Anadolu Kartalı farkı ikiye çıkarmak adına baskısını artırdı. 78. dakikada bir kez daha kaleciyle karşı karşıya kalan Muleka, topu ayağından fazla açınca kaleci Julian araya girerek meşin yuvarlağın sahibi oldu.

Özellikle yediği golden sonra ev sahibi ekip karşılaşmada varlık gösteremedi. Maçın son anlarında beraberliği yakalayabilmek için baskı kuran kırmızı-beyazlı ekipte, sol çaprazda topla buluşan Strom’un şutunda kaleci Deniz kalesini gole kapatmayı başardı. Mücadelenin sonuna en az 6 dakika ilave edildi. Anadolu Kartalı, 90+4. dakikada yakaladığı pozisyonda Uğurcan Yazgılı ile gole çok yaklaştı ancak sağ çaprazdan yaptığı vuruş auta çıktı.

İki dakika sonra gelişen benzer pozisyonda ise Melih İbrahimoğlu topu ağlara gönderdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca TÜMOSAN Konyaspor, Dıogo Gonçalves’in 57. dakikada ve Melih İbrahimoğlu’nun 90+6. dakikada attığı gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı. Bu sonucun ardından Konyaspor puanını 37’ye yükselterek maç fazlasıyla 8. sıraya yerleşti.
Kaynak:Ali Kaan Kurşun





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.