Konyaspor 21 yaş altı futbolculara forma şansı vermedi

Konyaspor 21 yaş altı futbolculara forma şansı vermedi

 Spor Toto Süper Lig’de genç oyunculara yok denecek kadar az az süre veriliyor. arabam.com Konyaspor geride kalan 7 haftada 21 yaş altı futbolculara forma şansı vermedi. 

Ligde geride kalan 7 haftada toplam 433 futbolcu görev yaparken bu oyuncular içinde 21 yaş ve altındaki futbolcuların sayısı 33’te kaldı.

Genç futbolculara toplamda 3 bin 33 dakika forma verildi. Bu zaman dilimi, toplam sürenin sadece yüzde 2,43’ünü teşkil ediyor.

5 TAKIM HİÇ GENÇ FUTBOLCU OYNATMADI

Süper Lig’deki 19 takım, statü gereği maç kadrolarına en az 2’şer genç futbolcuya yer verse de Sivasspor, Ankaragücü, Başakşehir, Konyaspor ve Adana Demirspor bu oyunculara hiç şans tanımadı. Ligdeki diğer 15 takımda ise 7’si yabancı 33 genç futbolcu, kısa sürelerle forma giydi.

Beşiktaş, iki genç kalecisi sayesinde 21 yaş altı oyunculara 911 dakikayla en fazla süre veren kulüp pozisyonunda yer aldı.

Konyaspor'da ilk 7 haftada süre alan futbolcular şu şekilde: Ibrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Cebrail Karayel, Adil Demirbağ, Uğurcan Yazğılı, Francisco Calvo, Guilherme Sitya, Amir Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Bruno Paz, Domogoj Pavicic, Oğulcan Ülgün, Robert Muric, Kondrad Michalak, Amilton, Endri Çekiçi, Amar Rahmanovic, Zymer Bytyqi, Sokol Cikalleshi, Muhammet Demir, Mame Diouf, Uche Ikpeazu. 

 

Yeşil-beyazlı ekipte kadro dışı konumundaki Barış Yardımcı'nın yanı sıra kaleci Erhan Erentürk, Kahraman Demirtaş, Yasir Subaşı, Ahmet Karademir ve Mehmet Ali Büyüksayar henüz Süper Lig maçlarında süre alamadı. Kahraman ve Yasir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde süre alarak resmi olarak Konyaspor forması ile siftah yaptı. 

ALT YAPIDAN GELİP FORMA BULAN OYUNCU SAYISI 4

Ligde bu sezon profesyonel sözleşme imzalanıp forma verilen oyuncu sayısı 4’te kaldı.

Karagümrük’te 18 yaşındaki Emir Tintiş 80 dakika ve Efecan Mızrakçı da 9 dakika formalarını terletebildiler.

Kasımpaşa’da 16 yaşındaki Yasin Özcan 2 müsabakada toplam 52 dakika görev yaparken, Kayserispor’da 17 yaşındaki Baran Ali Gezek 16 dakikalığına yeşil zeminde boy gösterdi.

SÜPER LİG, AVRUPA’DA GENÇLERE EN AZ FORMA VERİLEN LİG

Süper Lig, UEFA klasmanındaki ilk 10 ülkenin en üst ligleri ile kıyaslandığında genç futbolcuların en az forma giydiği lig konumunda bulunuyor.

Bu kategoride 21 yaş altı futbolculara en fazla forma veren lig Hollanda 1. Futbol Ligi Eredivisie oldu. Hollanda’da geride kalan 7 haftada, 116 genç futbolcu toplam sürenin yüzde 22,48’inde forma giydi.

Avrupa’nın 5 büyük liginde ise gençlere en fazla rağbet yüzde 12.82’lik oranla Fransa Lig 1’de gerçekleşti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum