Konyaspor 11. sırada yer aldı 

Konyaspor 11. sırada yer aldı 

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Mart ayı medya raporunu açıkladı. 

İttifak Holding Konyaspor mart ayı haber sıralamasında ise 11. sırada yer aldı.  Yeşil-beyazlı kulüpte teknik ekip ve futbolculardan bir isim listede kendine yer bulamadı. Konyaspor’un mart ayında  yazılı basında 3 bin 829 haberi çıkarken internet medyasında ise 14 bin 789 haberi yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip hakkında yayınlanan 18 bin 618 haberle mart ayını 11. basamakta tamamladı.

KORONA VİRÜS FUTBOLU KÖTÜ ETKİLEDİ  

Medya Takip Merkezi’nin, Mart ayı kapsamında yaptığı medya araştırmasına göre, korona virüs geçtiğimiz ayın spor gündemini de etkiledi. Dünya genelinde vaka sayısı giderek artan ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak ilan edilen korona virüs salgını spor faaliyetlerini durdurdu. Futbolda da pek çok lige ve turnuvaya ara verildi. Avrupa’da yerel ligler ve Şampiyonlar Ligi askıya alınırken, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası da 2021 yazına ertelendi. Birçok kulübün ödeyeceği maaşlarda indirime gitme kararı almasıyla, virüs salgını futbolcu maaşlarını da etkilemiş oldu. 

GALATASARAY VE SÖRLOHT ZİRVEDE

Galatasaray, Mart ayında 74 bin 98 habere konu olarak, medyada en çok yer alan takım oldu. Galatasaray’ı ikinci sırada 58 bin 11 haber ile Fenerbahçe, üçüncü sırada ise 55 bin 978 haber ile Beşiktaş takip etti. 

Trabzonspor'un yıldızı, geride bıraktığımız Mart ayında 7 bin 644 haberde yer alarak spor basınının en çok konuştuğu futbolcu oldu. Listenin ikinci basamağında 7 bin 588 haber ile Falcao, üçüncü basamağında ise 6 bin 40 haber ile Muslera yer aldı.

FATİH TERİM İLE CÜNEYT ÇAKIR EN FAZLA HABERİ YAPILAN İSİM OLDU

 Türk futbolunun 66 yaşındaki tecrübeli teknik adamının korona virüs testinin pozitif çııkmıştı. Tedavi gördüğü hastaneden 7 gün sonra taburcu olan teknik adam 37 bin 600 haber ile Mart ayının en fazla konuşulan teknik direktörü oldu. Terim’i sırası ile 12 bin 803 haber ile Sergen Yalçın ve 10 bin 261 haber ile Ersun Yanal izledi.

Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden başarılı hakemlerden Cüneyt Çakır,  ay boyunca medyada yer aldığı 37 bin 660 haber ile kendi kategorisinde Mart ayını birinci tamamladı.

Çakır’ı sırası ile başarılı hakemlerimizden 2 bin 318 haber ile Ali Palabıyık ve 2 bin 184 haber ile Mete Kalkavan takip etti.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.