Konya'nın yaban koyunları avlanmaktan kurtarıldı

Konya'nın yaban koyunları avlanmaktan kurtarıldı

Konya Bölge İdare Mahkemesi, 7 Anadolu yaban koyunu ile 3 yaban keçisinin önümüzdeki ay ihale ile avlanmasına karşı açılan davada bakanlık savunmasını yetersiz buldu ve ihaleyi iptal etti.

Vegan Derneği Türkiye tarafından 24 Kasım'da açılan davada iki kez geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verilirken, bakanlıktan ek savunma istendi.

Mahkeme, 17 Ocak'ta görülen duruşmada bakanlığın savunmasını yetersiz buldu.

'BAKANLIK YETERİNCE AÇIKLAMA YAPMADI'

Mahkemenin gerekçeli kararında ihalede yer alan Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası için avlanma planının yapılmadığı, av hayvanlarından hasta, genetik deformasyona uğramış, eşey oranları gibi hayvanların avlattırılacağına ilişkin bir belirleme bulunmadığı kaydedildi. Ayrıca avlanmanın yapılacağı sahalarda avlanma için bulunması gereken en düşük hayvan yoğunluğu, bu yoğunluk üzerindeki artış miktarı ile sahada olması gereken en düşük ve en uygun sayısal büyüklüklerinin ne olduğu, hangi nitelikte kaç hayvanın avlanması gerektiğine dair bilimsel çalışma ve avlanmanın nasıl yapılacağına dair istenen yanıtlara olgusal olarak yeterince açıklama yapılmadığı ifade edildi. Kararın tebliğinden itibaren 15 günlük Danıştay'da temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Türkiye Vegan Derneği Başkanı Ebru Arıman, karara çok sevindiklerini, bakanlığın açtığı ihalenin hiçbir yasal ve bilimsel dayanağı olmadığını savunduklarını ifade etti. Bakanlık tarafından görüşlerini çürütecek yanıt verilemediğini, benzer kararı diğer av ihaleleri için de beklediklerini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum