Konya'nın turizm potansiyeli artacak

Konya'nın turizm potansiyeli artacak

Seydişehir Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapımını tamamladığı Seydi Şifa TermalTesisleri, gerek ilçenin gerekse Konya'nın turizm potansiyeline ciddi katkılar sunacak.

İç Anadolu’yu Akdenize bağlayan kara yolu üzerinde bulunan sahile 2,5 saat, Konya’ya 1 saat uzaklıkta bulunan tesisler Seydişehir Şifa termal, açılıyor. Bahçelievler çıkışı, Ketirağılları bölgesinde 13 bin metrekarelik kullanım alanına sahipolan Seydişehir Şifa Termal Sosyal Tesisler içerisinde 2 adet yüzme havuzu, 6 adet termal havuz, buhar ve kür odaları, Türk Hamamı, fitnes salonları, saunası, vitamin kafeleri bulunuyor.

BİRÇOK HASTALIĞA ŞİFA OLACAK

Dünyada ve Türkiye de son yıllarda önem arz eden sağlık turizmine her geçen gün ilginin arttığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir belediyemizin öz sermayesi ile yapılan tesislerimiz ilçe ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak. Afyon ve Denizli Termallerine giden birçok bölge insanını, inşallah Seydişehir’de ağırlayacağız. Seydişehir, sahip olduğu farklı doğal zenginlikleri ile termal turizm alanında söz sahibi olmaya aday bir bölge. Türkiye’nin ender şifalı sularından olan 43,5° olan çıkış sıcaklığında olan jeotermal su, uygun oranlarda soğutularak 38-40 santigrat derece hipertermal, 36-38 derecelerde Termal, 34-36°Clerde İzotermal ve 25-30°Clerde Hipotermal sıcaklıklarda balneoterapi uygulamaları, Cilt Hastalıkları, Romatizma Hastalıklar ve Koruyucu Tedavi gibi rahatsızlıklarda fayda sağlamaktadır. Ayrıca mineral ve Sodyum bikarbonat (Sodalı) bakımından zengin olan jeotermal su içmece olarak da kullanılabilmektedir” dedi.

YAZ AYLARINDA HAREKETLİLİK ARTAR

Başkan Tutal, daha sonra şunları kaydetti: “43 santigrat derece sıcaklığındaki termal suyun, şifa kaynağı özellikleriyle ön plana çıktığını İstanbul Üniversitesi laboratuarlarında kontrolleri yapıldı. Fiziki-kimyasal ve bakteriyolojik su analiz raporunda, suyun, sıcaklık ve litrede 4345 miligram mineral değerinde olduğu belirlendi. Aynı zamanda kalsiyum ve sodyum bikarbonatlı özelliğe sahip suyun, insan sağlığı üzerinde olumlu ve tedavi edici etkileri bulunuyor. Mide, bağırsak, şeker hastalığı, gut, böbrek taşı dökme, ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarının tedavisine kullanılabilmektedir. Özel sektör tarafından da Termal Kaplıca Tatil Köyü inşaatı devam ediyor. Stratejik bir bölgedeyiz. Antalya, Konya ve çevre ilçeler bizim için yeterli sayılır fakat farklı illerden de gelecek vatandaşlarımız olacak. Özellikle Alanya- Manavgat bölgesinden buraya gelenler var. Yaz aylarında termalde hareketliliğin daha yoğun olacağı kanaatindeyim. Termal Tesislerimizde personellerimiz çalışamaya başladı. Faaliyete geçeceğini hazırlık çalışmalarının tamamlandığı duyan birçok hemşerimiz geliyor, tesisi inceliyor, ilçe dışında bulunan akraba, eş, dost ahbaplarına ya fotoğraflarını gönderiyor, yada canlı yayın yaparak tanıtıyor.”

100 YATAKLI OTEL TEMELİ ATILACAK

“Diğer yandan özel sektöre verdiğimiz tatil köyü projesi de hızla sürüyor” diyen Başkan Tutal, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Önümüzdeki günlerde yine yatırımcılarımız tarafından otel temeli atacağız. Seydişehir Ketirağıları bölgesinin oteller bölgesi yapacağız. Seydi Şifa Termal Tesislerinin 5 yıldızlı termal otellerin konforunu aratmıyor. Su kuyuların açılmasını tamamladığımız dönemde, projeyi hemşerilerimize anlattığımızda hiç kimse böyle bir tesisin yapılabileceğini tahmin etmiyordu. Ama Elhamdülillah şu an tesislerimizi tamamladık ve hizmete sunduk. Seydişehir termal turizm noktasında ön plana çıkaracağız. Devre mülk yatırımına destek vermiyoruz. İstihdam oluşturacak ve sağlık ile termal turizmini geliştirecek yatırımcılarımızı davet ediyoruz. 40 villanın inşaatı tamamlanmak üzere inşallah. Yakında 100 yataklı otelin inşasının da temeli atacak. Başka bir yatırımcıyla da 100 yataklı projenin görüşmeleri sürüyor. Ayrıca yine termal seracılık Ayrıca yine termal seracılık noktasında da açacağını görüşmelerimiz var.”

GAMZE ERYILMAZ-ŞURA SARIOĞLAN

img_1019_880x440.jpg

img_1096_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.