Konya'nın ilçesine organize sanayi kuruluyor: Binlerce kişi istihdam edilecek

Konya'nın ilçesine organize sanayi kuruluyor: Binlerce kişi istihdam edilecek

Konya sanayi yatırımlarıyla dikkat çeken bir şehir. Son olarak Konya'nın bir ilçesine daha organize sanayi kurulacak.

Ilgın Zaferiye Mahallesi Tuz Mevkiinde 156 hektar alan üzerine kurulacak olan Ilgın Organize Sanayi Bölgesinde imar planına esas jeolojik etüt çalışmaları başladı.

Konumu ve şehrin potansiyeli kapsamında; Ilgın OSB için 1 Ağustos 2022 tarihinde başlayan ön başvurulara yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Ayrıca sanayi potansiyelinin organize sanayi ile entegre edilmesi gençlere iş imkanı sağlamış olacak.

Ilgın OSB alanında incelemelerde bulunan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, titizlikle yürüttükleri çalışmalar sonucunda organize sanayi için büyük adımlara imza attıklarını söyledi.

Ertaş, “İlçemizin dünden bu güne her metre karesinde ki sorumluluğumuzun bilincinde olarak en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunma gayreti içerisindeyiz. Ilgın Organize Sanayi Bölgesi için yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla başlayan ön başvurulara şu an için 32 adet başvuru yapılmıştır. Bugün burada imar planına esas jeolojik etüt çalışmamızı başlatmış bulunuyoruz. İnşallah en kısa zamanda fabrikaların şehrimizde bir bir kurulduğuna hep birlikte tanık olacağız. Ilgın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum