Konya'nın ilçesine müze yapılıyor: 1 milyon TL destek verilecek

Konya'nın ilçesine müze yapılıyor: 1 milyon TL destek verilecek

Konya merkez ve ilçelerinde çok sayıda müze var. Konya'nın Seydişehir ilçesine müze yapılıyor. Söz konusu müze için 1 milyon TL destek verilecek.

Seydişehir’in geleneksel mimarisini yansıtan Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde incelemelerde bulunan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, destek kapsamında başlatılan çalışmaların kısa sürece tamamlanacağını ve Seydişehir’e kazandırılacağını belirtti. 

2021 yılında Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Tarihi Kentler Birliği tarafından destek almaya hak kazanan Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi, Rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından  onaylandı.

adsiz-006.jpg

Teşhir Tanzim Projesi ve Ön Fizibilite Raporu da Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından destek alan Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel müze statüsünde kent müzesi olarak kullanılabilmesi için Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından da 1 milyon TL destek almaya hak kazandı. 

Seydişehir’in geleneksel mimarisini en iyi yansıtan örneklerden birisi olan Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinin kent müzesi olarak çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Tutal, “Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi Seydişehir Kent Müzesi içerisinde ilçenin tarihi dönemleri, coğrafi ve sosyal ve ekonomik yapısı, anılarda Seydişehir bölümü, unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü bölümünün yer alacak. Kent Müzemiz Seydişehir’imizin geçmişten günümüze kadar tüm kültürünü yansıtacak nitelikte olacak. Çalışmaları yakın zamanda tamamlanacak olan müzemiz, Seydişehir’imizin önemli bir ihtiyacını daha karşılayarak, Seydişehir’imizin tarihini, kültürünü, sosyal yapısını ve hafızasını koruyup gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum