Konya'nın ilçesinde kimyasal gaz paniği yaşandı

Konya'nın ilçesinde kimyasal gaz paniği yaşandı

Karapınar ilçesinde bir çiftlikte meydana gelen kimyasal gaz zehirlenmesine AFAD KBRN uzmanları müdahale etti. Zehirlenen 3 işçi ise hastaneye sevk edildi

Konya'nın Karapınar ilçesinde bir çiftlikte meydana gelen kimyasal gaz zehirlenmesine AFAD KBRN uzmanları müdahale etti. AFAD Konya İl Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "15.08.2022 tarihinde gece saatlerinde 112 acil çağrı merkezine gelen ihbarda Karapınar ilçemizde bulunan bir çiftlikte doğal gübreleme deposunda gübreleme esnasında oluşan reaksiyon sonucu açığa çıkan zehirli kimyasal gazlardan etkilenen 3 işçinin zehirlendiği bilgisi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edilmiştir.

adsiz-002.jpg

Sağlık ekipleri zehirlenen 3 işçiyi hastanelere sevk etmişlerdir. Sağlık ve itfaiye ekiplerinin talebi üzerine olay yerine AFAD KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) ekiplerimiz ivedilikle intikal etmişlerdir. AFAD KBRN uzmanlarımızın yapmış olduğu ölçümler sonucunda gübre toplama alanında 49.9 ppm Hidrojen Siyanür (HCN), 199.9 ppm Hidrojen Sülfür(H2S) , 70 ppm karbonmonoksit (CO) ve 24 ppm Amonyak (NH3) tespit edilmiştir. Çiftlikle AFAD KBRN uzmanlarımız tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak çiftlikte bulunan hayvanlarında güvenli bölgeye alınması sağlanmıştır. Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilen ve tedavileri devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.