Konya'nın ilçesinde belgesel çekildi

Konya'nın ilçesinde belgesel çekildi

Konya Çumra Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilçeyi kültürel tarihi ve sosyolojik yönleriyle anlatan, 3 bölümlük bir belgesel çalışmasına imza attı. 

Konya'nın Çumra İlçesinde 8 Yörük köyünün bir araya gelerek kurduğu ve 25. Ahde Vefa Yılı kapsamında, yeni yönetimiyle birlikte çalışmaları hızlanan Çumra Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çumra'yı kucaklayan ve ilçenin tanıtımı amaçlayan bir program hazırladı. Bu doğrultuda bir yapım ekibiyle anlaşan dernek; alt yapısını oluşturarak, farklı köy ve mahalleler arasındaki dostluk ve sevgi ortamını geliştirmeyi de amaçladı. 

5-1.jpeg

ÇUMRA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK 

Ulusal bir kanalda yayınlanacak belgesel çalışmasında Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan; ilçe hakkında geniş bilgilere özellikle Çatalhöyük ile ilgili yapılacak çalışmalara değinirken; Türkmen Karahöyük Köyünde başlayan arkeolojik kazı çalışmalarının da müjdesini verdi. Teknolojisiyle dünyada ilkler içerisinde olan Torku Şeker fabrikasında yapım ekibi ve dernek üyelerini, yöneticilerle karşılan Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu; fabrikayı gezdirerek, bilgiler verdi. Fabrika yetkilileri, Yönetim, Muhtar ve Sulama Kooperaflerinin hazır bulunduğu çekimlerde Pankobirlik Başkanı ile istişare etme fırsatında da bulunuldu.

5-3.jpeg

HEP BİRLİKTE ÇUMRA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ 

Dernek Başkanı Halil Samancı, “Dernek olarak yaptığımız çalışmalar ile farklı ve geniş kitlelere zaten ulaşmaktayız. Bu kez İlçemizi mahalle ve köylerimizin kültürü ile Çumra ile özdeşleşmiş; Torku ve Çatalhöyük'ü bizim vesilemiz ile de tanıtmayı amaçladık. Yönetimimiz, 8 köy muhtarımız ve Sulama Kooperatifi Başkanlarımızla iş birliği içerisinde farklı köy ve mahalle yetkililerimizle güzel diyaloglar kurmak, kendi aramızda ki birliği Çumra'ya yayarak benlikten çıkıp bizlik adımlarını birlikte atmaktır. Önümüzde ki günlerde montaj çalışması biten belgeselin yayınlanma tarihi belli olduğunda duyuracağız” dedi. Ankara'dan gelen yapım ekibi ile birlikte 9 bin yıllık geçmişe ışık tutan Çatalhöyük'te de çekimler yapıldı.

SAİT ÇELİK


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.