Konya'nın ikinci profesör cenneti: İlahiyatta 38, hukukta 1 profesör

Konya'nın ikinci profesör cenneti: İlahiyatta 38, hukukta 1 profesör

20 fakültesi bulunan NEÜ'de 385 profesör görev yapıyor. Üniversitede Dr. Öğretim Üyesi ve araştırma görevlisi sayısı, profesör sayısını geçiyor. Hukuk Fakültesinde 1 profesörün bulunması da dikkatlerden kaçmıyor

14.07.2010 tarihinde 6005 sayılı kanun ile Konya Üniversitesi olarak kurulan, o günden bu güne öğrenci sayısını artıran ve bazı alanlarda adından söz ettiren Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) toplamda 20 fakülte bulunuyor. Bu fakültelerde kaç profesörün görev yaptığı ise merak ediliyor. Üniversitede Dr. Öğretim Üyesi ve araştırma görevlisi sayısı profesör sayısını geçiyor.

İLAHİYAT'TA 38, DİŞ HEKİMLİĞİNDE 3 PROFESÖR!

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde toplamda 87 profesör bulunuyor. Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde toplamda 38 profesör bulunuyor. Diş Hekimliği Fakültesinde toplamda 3 profesör bulunuyor. Fakültenin çoğunluğu araştırma görevlilerinden oluşuyor. Ereğli Eğitim Fakültesinde sadece 1 profesör bulunuyor. Ereğli Ziraat Fakültesinde hiç profesör bulunmuyor. Fen Fakültesinde toplamda 14 profesör bulunuyor. Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesinde toplamda 6 profesör bulunuyor. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde toplamda 4 profesör bulunuyor. Hemşirelik Fakültesinde toplamda 3 profesör bulunuyor.

2023-erasmus-ana-eylem-1-cercevesinde-turkiye-ulusal-ajansi-tarafindan.jpg

HUKUK FAKÜLTESİNDE 1 PROFESÖR VAR!

2015 yılında kurulan Hukuk Fakültesinde 1 profesör görev yapıyor. Hukuk Fakültesi akademik kadrosu genellikle araştırma görevlilerinden oluşuyor. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ise toplamda 6 profesör görev yapıyordu. Konya'daki üniversitelerin hukuk fakültesinde profesör sayısının az olması, vatandaşı ve öğrencileri düşündürüyor.

NEÜ MERAM TIP MARKA

Meram Tıp Fakültesinde ise toplamda 132 profesör bulunuyor. Fakültede araştırma görevlisi sayısı da yüksek. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin en marka bölümü olarak Meram Tıp Fakültesi biliniyor. Meram Tıp'a farklı şehirlerden hastalar tedavi olmaya geliyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de toplamda 96 profesör bulunuyordu.

SELÇUK'TA 537, NEÜ'DE 385 PROFESÖR GÖREV YAPIYOR

Mühendislik Fakültesinde de toplamda 40 profesör bulunuyor. Fakültede Doç. Dr. sayısı da fazla. Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesinde de 2 profesör bulunuyor. Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde 2 profesör bulunuyor. Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesinde hiç profesör bulunmuyor. Siyasal Bilgiler Fakültesinde 21 profesör bulunuyor. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde 18 profesör bulunuyor. Turizm Fakültesinde 6 profesör bulunuyor. Uygulamalı Bilimler Fakültesinde 5 profesör bulunuyor. Veteriner Fakültesinde de 2 profesör bulunuyor. 20 fakültede toplamda 385 profesör görev yapıyor. 11 Nisan 1975 yılında kurulan, Konya'nın en köklü üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi'nde ise (SÜ)17 fakültede 537 profesör bulunuyordu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum