Konyanın gözde mekânı Atlıhan

Konyanın gözde mekânı Atlıhan

Konyada Karaaslan Hadimi Parkı içerisinde bulunan Atlıhan Binicilik ve Dinlenme Tesisleri, oluşturduğu ortam ile insanlara tarihi bir ortam oluşturuyor.

Şark odaları, çadırları, antika eşyaları ve ata binme imkanı ile tesis tam bir Yörük Obası’nı andırıyor. Tesise gelenler çadırların içerisinde içtikleri çay ve nargile sonrası hayranlıkla ayrılıyor. Ramazan ayı olması sebebiyle de iftardan sonraları tesiste büyük yoğunluk yaşanıyor. Tesisin işletmesini yapanlardan İbrahim Menekşe, 2. yıllarını doldurduklarını, dinlenme yeri ve binicilik tesisi olarak hizmet verdiklerini söyledi.
RAMAZAN’I BEREKETLİ GEÇİRİYORUZ
Tesis görevlisi Mustafa Aydoğdu ise, 40 yıldır at yetiştiriciliğiyle uğraştığını, tesiste de atların bakımıyla uğraştığını ifade etti. Yaz mevsiminin bereketli geçtiğini dile getiren Aydoğdu, Ramazan ayında da iftardan sonra hareketlilik olduğunu belirtti. Aydoğdu, “Ramazan da işler iyi oluyor. Ata binmeye gelenler, nargile içmeye gelenler, çay içmeye gelenler buradan memnun ayrılıyor. Çadırlar, eskiden gündelik hayatta kullanılan değirmen, dibek gibi gereçler, eski gramafon ve radyolar, kilim dokumak için kullanılan ıstarlar, kılıçlar, keçe ve kilim döşemeleri gibi eski eşyaları kullanarak buradaki konağı döşedik. Özel olarak getirttiğimiz eşyalarla buraya tarihi bir görüntü verdik. Kışın içeride yazın dışarıda hizmet veriyoruz. Dışarısı da Yörük çadırları ile dekor edilmiş, tarihi görüntüsü olan bir açık hava dinlenme yeri” diye konuştu. Daha fazla ilgi beklediklerini dile getiren Aydoğdu, “Henüz vatandaş burayı bilmiyor. Gelen vatandaşlar ne zaman açıldı diye soruyor. Burası tanınmaya başladıktan sonra daha da kalabalık olacak diye umut ediyoruz. Şu anda iftardan sonra kalabalık oluyor” ifadelerini kullandı. Aydoğdu, Ramazan’da sahura kadar açık olduklarını kaydetti.
BÜYÜK-KÜÇÜK HERKES ATA BİNİYOR
Tesisin en can alıcı yerlerinden bir tanesi de binicilik bölümü. Vatandaşlar burada ata binmek için sıraya geçiyorlar. Uzmanlar kontrolünde burada at ile tur atabiliyorlar. 15 tane atın bulunduğunu, binmek isteyen herkesin binebildiğini kaydeden Aydoğdu, büyük-küçük herkesin ilgisi olduğunu söyledi. Ata binmenin en iyi spor olduğunu aktaran Aydoğdu, şunları kaydetti: “Ben 40 yıldır ata biniyorum. Hergün 1-2 saat mutlaka binerim. Ata binmek şifalıdır. Benim daha doktora gitmişliğim yok. Bazı zihinsel engellilere de şifa oluyor. Mesela konuşamayan birisi ata bindi bir anda dili çözüldü. O yüzden ata binmek hem şifalı hem de en iyi, en faydalı spordur. Biz burada isteyenlere belli bir ücret karşılığı derste veriyoruz.”
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.