Konya’nın en tehlikeli iki mahallesi belli oldu! Şaşırtan detay

Konya’nın en tehlikeli iki mahallesi belli oldu! Şaşırtan detay

Türkiye’nin en tehlikeli 20 mahallesi arasında Konya’dan iki mahalle yer aldı. Muhacir Pazarı'nın bulunduğu Sahibata Mahallesi ve Doğanlar Mahallesi, Konya'nın en tehlikeli iki mahallesi olarak gösterildi.

Türkiye'nin en tehlikeli mahalleleri açıklandı. İlk 20'ye Konya'dan iki mahalle girdi. Muhacir Pazarı'nın bulunduğu Sahibata Mahallesi ve şimdiki adı Sultan Mesut, eski adı Doğanlar olan mahalle tehlikenin en fazla olduğu yerler arasında yer aldı. Her iki mahallenin önde gelenleri ve sakinleri yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduklarını, isimlerinin böyle anılmasının doğru olmadığını söyledi.

ADIMIZ ÇIKMIŞ DOKUZA İNMEZ SEKİZE

Muhacir Pazarı, Sahibata Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. “Mahalleniz gerçekten tehlikeli mi” sorusunu yanıtlayan Sahibata Mahallebi Muhtarı Ömer Şerif Bildik, “Muhacir Pazarı'nın sadece adı çıkmış” dedi.

4-3-omer-serif-bildik.jpg

Geçmiş yıllarda gazinoların ve kahvelerin mahallede fazla olduğunu hatırlatan Bildik, “Mahallemizin adı çıkmış dokuza, inmez sekize. Şu an ise Birleşmiş Milletler gibi mahalleyiz. Yabancı uyrukluların yoğun yaşadığı bir mahalledeyiz. Biraz bu konuda şikayet var. Yoksa mahallemizde sürekli asayiş olayları olmuyor.

4-2.jpeg

Genel olarak sessiz ve sakin bir mahalleyiz. Ben, 30 yıldır bu mahalledeyim. Çok çok öncesinde 'Bu mahalleden geçemezsin' denilirmiş. Şimdi herkes rahatça gezebiliyor. Önceki yıllarda yine mahallemizde Selanik göçmenleri yoğunmuş. Onların da sayısı sürekli azalıyor” şeklinde konuştu.

DOĞANLAR MAHALLESİ'NDE ESKİSİ GİBİ OLAY OLMUYOR

Doğanlar Mahallesi'nde doğup, büyüyen Yıldırım Darak da mahallenin adının çıktığına dikkat çekti. “Eskidendi onlar” diyen Darak, gençliğin değiştiğini, kötü işler yapanın birçok yerde olduğunu aktardı.

4-4-yildirim-darak.png

Birkaç kişinin yaptığı olumsuz işi genele yaymanın doğru olmadığını kaydeden Darak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğanlar Mahallesi'nden imamlar, memurlar, komiserler, başarılı çocuklar çıkıyor. Doğanlar Mahallesi'nde eskisi gibi asayiş olayları olmuyor. Konya'nın göbeği Doğanlar Mahallesi. Düzeldi birçok şey. Mahalledeki okuma oranı sürekli artıyor. Bilinç de yükseldi. Bizim adımız çıkmış dokuza, inmiyor sekize.”

4-1-3.jpg

EN TEHLİKELİ 20 MAHALLE ARASINDA KONYA'DAN İKİ İSİM

1- Çinçin (Ankara)
2- Yüreğir (Adana)
3- Çilek Mahallesi (Mersin)
4- Kadifekale (İzmir)
5- Sarıgöl Mahallesi (İstanbul)
7- Dolapdere (İstanbul)
8- Çömlekçi (Trabzon)
9- Tarlabaşı (İstanbul)
10- Muhacir Pazarı (Konya)
11- Bağcılar (İstanbul)
12- Doğanlar Mahallesi (Konya)
13- Faroz (Trabzon)
14- Kuştepe (İstanbul)
15- Kuyubaşı (Eskişehir)
16- Hacıhüsrev (İstanbul)
17- Hacıbekir Mahallesi (Van)
18- Tepecik (İzmir)
19- Gazi Mahallesi (İstanbul)
20- Sutaşı / Samandağ (Hatay)

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum