Konya'nın en değerli arsasına ne yapılacağı belli oldu

Konya'nın en değerli arsasına ne yapılacağı belli oldu

Konyalıların merak ettiği soru, cevap buldu. Şehrin en kıymetli yerlerinden biri olan Havzan Ağır Bakım'ın arazisine yeşil alanın yanı sıra; sağlık ve eğitim tesisleri ile konutlar yapılacak.

Konya'da 1950 yılından bu yana hizmet veren, şehrin en kıymetli yerlerinden birinde bulunan 56'ncı Bakım Fabrikası taşınıyor. Yeni fabrika, Aşağı Pınarbaşı Mahallesi'ne yapılıyor. Yeni fabrikanın temeli geçtiğimiz hafta atıldı. Meram Yeniyol ile Meram Eskiyol arasında bulunan yaklaşık 650 bin metrekarelik alana ise ne yapılacağı merak ediliyor. Bu konuya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açıklık getirdi. Başkan Altay, önceki gün düzenlediği basın toplantısında mevcut Ağır Bakım alanına ne yapılacağını söyledi.

agir-bakim.jpeg

YATAY MİMARİYE UYGUN ÇALIŞMA OLACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları belirtti: “Ülkemizdeki en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan; Sille Cephaneliğini, Çumra’da 8,5 milyon metrekarelik alan üzerine yapacağımız yeni cephaneliğe taşıma projemizi tamamlamak üzereyiz. Milli Savunma Bakanlığımız ile yaptığımız protokol kapsamında, yaklaşık 2 milyar lira ile büyük bir bütçeye sahip olan bu yatırımımız, inşallah en kısa zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimize hizmet vermeye başlayacak. Cephanelik taşındıktan sonra Sille’deki mevcut alanda yatay mimariye uygun örnek bir şehircilik çalışması yapacağız."

arazi.jpg

KONUT İÇİN ALANLAR BULUNACAK

Altay, şehir merkezi içinde kalan Havzan'da Ağır Bakım olarak bilinen alana taşınma sonrası ne yapılacağını da söyledi. Altay, "640 bin metrekarelik alanı, ASELSAN Konya’nın hemen yanında inşa etmeye başladığımız yeni bir bölgeye taşıyoruz" dedi. 2,5 milyarlık bedelle Konya belediyecilik tarihinin tek seferde ihale edilen en yüksek bütçeli yatırımı olan Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temelini geçtiğimiz Pazartesi günü attıklarını hatırlatan Başkan Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yapımına başladığımız 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü, 140 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olacak. Mevcut Ağır Bakım alanında ise 400 bin metrekarelik bir yeşil alanı şehrimize kazandıracağız. Bununla birlikte; sağlık ve eğitim tesis alanları ile kentsel dönüşümde kullanmak için konut alanları da bulunacak. Böylece Milli Savunma Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz bu iki protokol kapsamında yaklaşık 4,5 milyarlık bedelle askerimize, bakanlığımıza yeni tesisler kazandırmış oluyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum