Konya’nın en büyük şirketinden yeni karar: Bayram ikramiyesine yüzde 140 zam!

Konya’nın en büyük şirketinden yeni karar: Bayram ikramiyesine yüzde 140 zam!

Konya’nın ihracat şampiyonu olan, Otomotiv endüstrisi listesinde başları çeken, Türkiye’nin de dev sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Konya ekonomisine ciddi katkılar sunan AYD Otomotiv, başarısını personel gücünden alıyor.

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu (İSO 500) içinde yer alan AYD, Ramazan Bayramına 24 gün kala personelinin yüzünü güldürecek bir karara imza attı. AYD Otomotiv, çalışanlarına erken bayram sevinci yaşatma kararı aldı. Şirketin yönetiminin aldığı karar doğrultusunda personelin bayram ikramiyesine yüzde 129 ila yüzde 140 oranında artış yapıldı. Ödemeler ise öne çekildi.
YAKLAŞIK 5 BİN İŞÇİ ÇALIŞIYOR
Şirket, geçtiğimiz Ramazan Bayramında çalışanlarına bin 750 TL, Kurban Bayramında ise 2 bin 500 lira bayram ikramiyesi veriyordu. Son karar ile beraber Ramazan Bayramı ikramiyesi 4 bin TL, Kurban Bayramı ikramiyesi de 6 bin TL oldu. Ayrıca çalışanlara 6 gün bayram izni verildi. AYD’de yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor. 1975 yılında Türkiye’nin ilk süspansiyon ve direksiyon parçaları üreticisi olarak üretime başlamış olan AYD, üretim gücü ile sektörüne bir ivme kazandırmaya devam ediyor.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum