Konya'nın en büyük AVM'sinde kaba inşaattan öte gidilmedi!

Konya'nın en büyük AVM'sinde kaba inşaattan öte gidilmedi!

Pandemi süreci ile birlikte iyice derinleşen ekonomik problem, yatırımların aksamasına da sebebiyet verdi.

Bazı kamu yatırımları da dahil, birçok yatırım belirlenen süreç içerisinde bitirilemedi. Döviz kurundaki sert dalgalanma en çok inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Birçok firma bu süreçte batarken, bir dönem çoğu inşaatta çalışmalar durduruldu. Çalışmaları 2016 yılında başlayan yine temeli de aynı yıl içinde atılan ve Konya'nın en büyük AVM'si olacağı söylenen yatırım, aradan geçen 4 yılın ardından sadece inşaatta kaldı. Sancak Parkı, Yeni İstanbul Caddesi, Şeyh Mehmet Remzi Yersel Caddesi ve Veysel Karani Caddesi’nin kesiştiği noktada, eski adıyla Türmak Lisesi, yeni ismiyle Elmalı Hamdi tramvay durağına da yakın bir noktada yapılan AVM, kaba inşaatte kaldı. Şehrin farklı noktalarında bulunan AVM'lere bir yenisi daha eklenecekti. İnşaat, plastik ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren Mustafa Durna (MD) Grup, ortaklarıyla birlikte şehrin en büyük alışveriş merkezini yapmak için harekete geçmişti. AVM’nin harfiyat işinde ise 3 firma yer almıştı. MD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durna, 2015 yılında Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan yeni çalışma ofisinin açılış töreninde, Konya’nın en büyük AVM’sini inşa edeceklerini kamuoyuna açıklamıştı.

“Sancak’taki boş arsaya alışveriş merkezi inşa edilecek ” haberini duyan bazı orta ölçekli yatırımcılar da AVM’den dükkan satın almak, mağaza kiralamak için hazırlık yapıyordu. AVM etrafından gayrimenkul satın alanlar da olmuştu.

MD GRUP'TAN 4 YILDIR İLİŞKİMİZ YOK AÇIKLAMASI

Yapılan haberin ardından MD Grup tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama ise şu şekilde: "Firma olarak 2017 yılında ortaklıktan ayrıldık. Yapı müteahhitliği sözleşmesi de iptal edildi. AVM'nin yapımı ve işleyişi ile ilgili de yaklaşık 4 yıldır bir ilişkimiz bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Merhabahaber.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.