Konya’nın efsane belediye başkanlarındandı! İsmail Öksüzler vefat etti
1989-1999 yılları arasında Selçuklu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İsmail Öksüzler, vefat etti. Merhumun vefatı; sevenlerini ve yakınlarını üzdü. Merhumun cenazesi, bugün (19 Mayıs Salı) öğle namazına müteakip Hacıveyis Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’na defnedilecek. İsmail Öksüzler, dönemin efsane belediye başkanları arasında yer alıyordu.

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NİN İLK BELEDİYE BAŞKANIYDI
İsmail Öksüzler, Konya'nın merkez ilçelerinden Selçuklu Belediyesi'nin kurucu ve ilk belediye başkanıdır. 1989-1999 yılları arasında iki dönem boyunca Refah Partisi ve Fazilet Partisi çatısı altında bu görevi yürütmüştür. Türkiye genelinde, özellikle 28 Şubat sürecinde askeri bürokrasiye karşı yaptığı "had bildirme" konuşmasıyla ve aldığı hapis cezasıyla dönemin siyasi tarihindeki önemli isimlerden biri oldu. Selçuklu’da uzun yıllardır tanınan isimlerden biri olan İsmail Öksüzler, çevresinde yardımsever kişiliği ve mütevazı yapısıyla biliniyordu. Merhabahaber olarak merhum İsmail Öksüzler’e Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileriz.

KONYA’YA HİZMET ETMEYİ ŞEREF OLARAK GÖRÜYORDU
Merhum İsmail Öksüzler, yaşamı boyunca Konya'ya hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunu ifade etmişti. Özksüzler, "Allah'a hamd ediyorum ki 10 yıl bu mübarek şehre hizmetle şereflendik. Hizmete başlamadan önce ilkelerimiz vardı ve bu ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğimize söz verdik. Dürüst, çalışkan, israf etmeyen ve güler yüzlü bir belediyecilik anlayışıyla, bu ilkelerimizden taviz vermeden ilçemize hizmet etmenin gayretinde olduk. Hizmet dönemimizde Selçuklu'ya eğitimden, sağlığa, spordan çevreye, güzel sanatlara kadar her konuda Cenab-ı Hak bize eser vermede yardımcı oldu. Ben bu çalışkan belediye başkanlarımdan da daha çok eserler bekliyorum” demişti.

ÇOK DONANIMLI BİR İSİMDİ
İsmail Öksüzler, 1947 yılında doğdu. İlkokulu Aydın, Orta ve Liseyi İzmir`de tamamladı. Ege Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Bir süre Söke Çimento Fabrikasında işletme şefi, askerlik dönüşü de İzmir Sanayi ve Teknoloji Bölge Müdürlüğünde Müdür Muavini olarak görev yaptı.

1978 yılında Konya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Atölye sorumlusu olarak çalıştı. 9 yıllık fiili belediye hizmetinin ardından 1989 yılı Mart ayında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Selçuklu Belediye Başkanı oldu. İsmail Öksüzler 2 dönem Selçuklu Belediye Başkanlığı yaptı. Evli ve 4 çocuk babası olup, İngilizce biliyordu.
Kaynak:Erkan Asan





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.