Konya'nın bu mahallesinde kanalizasyon isyanı! "Kokudan evlerimizde oturamıyoruz"

Konya'nın bu mahallesinde kanalizasyon isyanı! "Kokudan evlerimizde oturamıyoruz"

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Görünmez Mahallesi’nin ortasından açık bir şekilde akan lağım suyuna mahalleli isyan etti.

Lağım sularının kuyu sularına karıştığını belirten Mahalleliler, “ 20 yıldır bu kokuyu çekiyoruz. Caminin önünden geçen kanalizasyon yüzünden camiiye de gidemiyor evlerimizde oturamıyoruz” diyerek tepki gösterdi. Mahallelilerle bir araya gelen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Konya’mızın hemen hemen her mahallesinde buna benzer görüntüler yaşanıyor. İnsanlarımız zehirleniyor” dedi.


Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Görünmez Mahallesi’nin ortasından açık bir şekilde akan lağım suyuna bölge halkı isyan etti. 
Açıktan akan lağım suyunun sağlıklarını tehlikeye atarak hastalıklara adeta davetiye çıkarttığını belirten bölge halkı “20 yıldır bu kokuyu çekiyoruz. Yıllardır yetkililere müracaat ediyoruz, bir çare bulunmadı. Caminin önünden geçen kanalizasyon yüzünden camiye de gidemiyor evlerimizde oturamıyoruz. Bazı çiftçi arkadaşlarımızda buradan akan suyla tarımsal sulama yapıyor” dedi.

“BENZER GÖRÜNTÜLER YÜZLERCE MAHALLEMİZDE VAR”

Bölge halkının sorunlarını yerinde dinlemek için Görünmez Mahallesi halkıyla bir araya gelen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahretttin Yokuş, şöyle konuştu;
 “Vatandaşlarımız burada kokudan duramıyorlar. Bu lağım suyu köylülerimizin kullandığı kuyu sularına da karışıp, koku veriyor. Ayrıca bu su Beyşehir Gölü’ne dökülüyor. Bu su Beyşehir Gölü’nden de tarlalarımıza sulama amaçlı gidiyor.  Buradaki duruma benzer görüntüler Konya’nın yüzlerce mahallesinde var. Ben bu Konuyu mecliste sürekli ‘köylerimiz ve insanlarımız zehirleniyor’ diyerek dile getiriyorum. Köyümüzün de muhtarı bu konuyu defalarca yetkililere anlatmış ama bu güne kadar sonuç alamamış. Bu durum 20 yıldır devam ediyor.”

whatsapp-image-2020-08-03-at-13-03-38-2.jpeg

“GÖL VE BARAJLARIMIZ KİRLİ SULARLA DOLUYOR”

Konya Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili vekillere çağrıda bulunan Yokuş, “Önce insan, önce sağlık’ diyerek Konya’mıza hizmet edin. Bütün göllerimiz ve barajlarımız kirli sularla doluyor. Bu açık kanalizasyonların arıtılıp, yeraltına alınması lazım. Meclis açılır açılmaz buradaki durumu rapor edeceğim. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı ne de AK Partili vekilleri koltuklarında rahat oturtmam” dedi.

whatsapp-image-2020-08-03-at-13-03-37.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum