Konya'nın bu mahallesinde 22 yıllık gelenek! Yaz ortasında arabaşı çorbası içiyorlar

Konya'nın bu mahallesinde 22 yıllık gelenek! Yaz ortasında arabaşı çorbası içiyorlar
Konya'da yaz aylarının en sıcak günlerinde şaşırtan bir şenlik gerçekleştirildi. Yüzlerce kişi arabaşı çorbası içerek bu özel günü kutladı.

Konya'da dikkat çeken şenliklerden bir tanesi daha düzenlendi. Yaz ortasında yüzlerce kişi arabaşı çorbası içti. Beyşehir ilçesi Üstünler Mahallesi'nde geleneksel hale gelen Arabaşı Şenliği bu yıl 22'nci kez gerçekleştirildi. Üstünler beldesi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, yöreye özgü arabaşı çorbası ve hamuru hazırlanarak katılımcılara ikram edildi.

2-10.webp

Dernek Başkanı Havva Çalkar, 22 yıldır sürdürülen etkinliğin artık Üstünler için önemli bir buluşma geleneğine dönüştüğünü söyledi. Etkinliğe katılan Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı da bu tür organizasyonların birlik, beraberlik ve dayanışma açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

1-16.webp

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum