Konya'nın bu ilçesinde 6,5 şiddetinde deprem riski var! Sosyal konutlar inşa edilecek

Konya'nın bu ilçesinde 6,5 şiddetinde deprem riski var! Sosyal konutlar inşa edilecek

Konya'nın en büyük ilçelerinden birinde 6,5 şiddetinde deprem riski olduğu açıklandı. Söz konusu ilçede belediye başkanı adayı olan isim seçilmeleri durumunda sosyal konutlar inşa edeceklerini söyledi.

Saadet Partisi Kulu Belediye Başkan Adayı Av. Semih Saraç, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Saraç, belediye seçimini kazanması durumunda yapacağı ilk icraatı açıkladı. Saraç, “İşi ikiye ayırıyorum. Bir idari anlamda yapılacak işler var bir de teknik anlamda” dedi. “Belediye seçimini kazanırsam ilk belediye personeliyle buluşacağım, onlarla görüşeceğim” diyen Saraç, “Onların problemlerini, sorunları dinleyeceğim. Çalışma şartlarını öğreneceğim. Belediyenin birim amirlerinden faaliyet raporlarını alacağım. Bununla ilgili değerlendirmelerde bulunacağız. Bütçeye bakacağız, faiz giderleri varsa bunları inceleyeceğiz. Biz, herkese adil davranacağız. Personelimizin mutluluğu için çalışacağız. Görevde yükselme ve unvan değişikliği uygulayacağız. Ehliyet, liyakata göre değerlendirmelerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

2-3.jpg

KULU'YA ÖZGÜ MARKALAR OLUŞTURACAĞIZ

Belediye başkanlığı için 3-5 yıldır düşüncesinin olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Kulu Belediye Başkan Adayı Av. Semih Saraç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediye AK Parti'de ancak bir alternatif arayışı var. Kulu'da belediyede bir değişim olması için 'sağ' partiye ihtiyaç var. Bu yüzden Saadet Partisi'ni tercih ettim. Süreç çok güzel ilerledi ve bir yola girdik. Kulu'da bize büyük bir ilgi var. Biz insanlardan destek istemeden vatandaş, 'oyumuzu size vereceğiz' diyor. Biz, Kulu'da seçimi kazanacağız. Vizyoner projelere imza atacağız. Bu projeler de ilçenin 30 yılına dönük projeler olacak. Kulu'da inşaatı tamamlanan organize sanayi bölgesi var. Burası, ilçeden biraz bağımsız duruyor. Organize sanayi bölgesiyle, ilçenin bütünlüğünü artıracağız. Üretime yönelik faaliyetlerimiz olacak. Sanayi bölgesiyle, meslek yüksekokulunun birlikte çalışmasını sağlayacağız. Stajyer öğrencilere en az asgari ücret düzeyinde ücret verilecek staj imkânı sağlayacağız. Kulu'ya özgü markalar oluşturacağız.”

ekran-goruntusu-2024-02-03-105333.png

DÜDEN GÖLÜ'NÜ EKOTURİZME AÇACAĞIZ

Düden Gölü ile ilgili de yürütücekleri çalışmalar olacağını dile getiren Saraç, şunları kaydetti: “Bu gölde 185 kuş türü yaşıyor. Flamingo cenneti olarak biliniyor. 'Düden Gölü'ne gider' yazılı bir tabela dahi yok. Fiziki şartlarını iyileştireceğiz gölün. Kuraklığı önlemeye yönelik, ilçede atık suyun belli düzeyde arıtılarak göle verilmesini sağlayacağız. Düden Gölü'nün çevresine sosyal alanlar yapacağız. Burayı ekoturizme açacağız. Ankara'dan, Konya'dan insanların buraya gelmesini sağlayacağız. Kulu ekonomisine de katkı sağlanmış olacak.”

2-2.jpg

KULU'DA SOSYAL ALANLARI ARTIRACAĞIZ

11 ili yerle bir eden Kahramanmaraş merkezli büyük ve yıkıcı depremden ders alınması gerektiğinin de altını çizen Saadet Partisi Kulu Belediye Başkan Adayı Av. Semih Saraç, “Konya'da, Kulu'da deprem olmaya başladı. Deprem haritası değişti. Uzmanlar tarafından Konya'da 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek fay hattının olduğu söyleniyor. 100 kilometre uzunluğunda bir diri fay hattı var şehrin. Bunun 16 kilometrelik kısmı Tavşançalı'da yer alıyor. Allah korusun buradaki fay hattının kırılması durumunda 6,5 büyüklüğünde deprem oluşturma ihtimali var. Böyle bir deprem olduğunda kerpiç, geleneksel evlerin tamamı yıkılır. Kulu'da yapı güvenliği zayıf. Modern yapıların bile ciddi anlamda zarar görmesinden endişe ediliyor. Yıkılması gereken evleri yıkacağız. Dönüşüm kapsamında yeni sosyal konutlar üreteceğiz. İlgili birimlerden de destek isteyeceğiz. İlçede sosyal alanları artıracağız. Kulu'nun nüfusu 50 bin. Yazın nüfus artıyor. Gençler ilçeye gelmek, yaşamak istemiyor. Sosyal alanlar yetersiz. Bu anlamda sosyal alanları artıracağız” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum