Konyalılara yün içlik tavsiyesi

Konyalılara yün içlik tavsiyesi

Konya’da kış aylarının vazgeçilmesi olan ‘yün içliklerin’ sezonu başladı. Bedesten Çarşısı esnaflarından Şeker Giyim sahibi Ali Şeker “Yünde bulunan boru şeklindeki lifler vücuttaki teri dışarı atarak insanı hasta olmaktan koruyor” dedi

Havaların soğuması ile birlikte kışlık kıyafet alışverişleri başladı. Kışlık mont, kazak ayakkabı gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar çarşıların yolunu tuttu. Konyalının öncelikli tercihi yine yün içlik oldu. İçlik fiyatları geçen yıla oranla arttı.

VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN

Bedesten Çarşısı esnaflarından Şeker Giyim sahibi Ali Şeker, yünün çok sağlıklı olduğunu belirterek, vatandaşın ilgisinden memnun kaldığını söyledi. Şeker, “Yün çok sağlıklı bir ısınma aracı. Yün giyenler kendini soğuktan sağlıklı bir şekilde koruyor. Diz ağrılarının artmasından sonra yün dizliklerde yoğun ilgi var. Vatandaşlar pandemiden sonra sağlığına daha çok dikkat ediyor. Bizde vatandaşlarımıza yün atlet yün içlik tavsiye ediyoruz vatandaşlarımızın da ilgisi yoğun şu an için yaşadığımız yoğunluktan memnunuz” diye konuştu. 

10-2-2-1200x800.jpg

DOLANDIRICILIĞA DİKKAT EDİLMELİ

Fiyatların geçen seneye göre arttığını kaydeden Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen seneye göre fiyatlarda yüzde 80 ile 100 arasında bir artış yaşandı. Malum girdi maliyetlerinin artması bize de yansıdı şu anda orlon içlikler 70 TL, Termal içlikler 80 TL, yün içlikler 120 TL, arasında satılıyor. Vatandaşlarımızda son zamanlarda eklem ağrılarında bir artış var genel olarak şu an yün dizlikler korseler ve atletler daha çok tercih ediliyor. Biz yazın bile müşterilerimize yün içlik satıyoruz. Yün giyenler romatizmadan kurtulur. Bir de yün diye satılan orlonlar var. Her yün diye satılan içlik yün değildir. Kıyıda köşede 5-10 liraya satılan atletler yün değildir. Vatandaşlar aldanmasın. Hakiki yün sağlıktır. Maalesef her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de dolandırıcılar var. Yün adı altında sahte malzemeler satılıyor buda vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz olarak etkiliyor vatandaşlarımız dolandırıcılara aldanamasın güvenilir yerleri tercih etmelerini öneriyorum.” 

HER AY ÜRÜNLERE ZAM GELİYOR 

Şeker, iç giyim sektörüne geçen yıla göre yüzde 100 zam geldiğini açıkladı. İşlerinin sezonluk daha fazla olabildiğini aktaran Şeker, şunları söyledi: “Her aldığımız ürünün fiyatı yüksek geliyor. Her ay ürün aldığımız zaman fiyatların yükseldiğini görüyoruz. Bu durumdan sadece bizler zor durumda kalmıyoruz. Paramızın değeri kalmadığı için, insanlar ne kadar çok maaş alsa da fiyatların düşmemesi bizleri zor duruma koyuyor. Uygun fiyatlara veriyoruz ürünlerimizi. Sırf insanlarımız alışverişini rahat yapabilmesi için elimizden gelen indirimi yapmaya çalışıyoruz. Ama bir yerde öyle zamanlar oluyor ki maalesef elimizden gelen bir şey oymuyor. Diğer esnaf arkadaşlarımız gibi pahalıya satmıyoruz. Eğer ki bu ürünleri bu şekilde pahalıya verirsek olacakları düşünemiyorum. Piyasaya kurban gitmemek için bazen uymak zorunda kalıyoruz. Fiyatlar sabitlenirse, insanlar rahat nefes alabilir. Bu yüzden denetimin olmasını istiyoruz.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.