Konyalılara yağmur müjdesi! Bu tarihte barajlar dolacak

Konyalılara yağmur müjdesi! Bu tarihte barajlar dolacak

Konya uzun süredir yağmura hasret kaldı. Kentte yeterli yağışlar gerçekleşmediği için barajlarda doluluk oranı düştü. Konyalılara yağmur müjdesi verildi. Meteoroloji bu tarihe işaret etti.

Türkiye genelinde kuraklık etkisini sürdürüyor. Son yılların en düşük kış yağışları kayıtlara geçti. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege Bölgesi yağış miktarının en az gerçekleştiği bölgeler olarak biliniyor. Tarımsal üretimin başkenti olarak bilinen Konya'da da durum kritik.

konya-1.webp

Neredeyse hiç kar yağışının gerçekleşmediği kentte çiftçi perişan durumda. Yağış yetersizliğinden dolayı rekolte kaybının artması bekleniyor. Çiftçi ise bahar yağışlarından ümidini henüz kesmedi. Konyalılara yağmur müjdesi resmen verildi.

saganak-konya.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan verilere göre kente ne zaman yağmur yağacağı açıklandı. Yapılan son tahminlere göre yarından itibaren hava sıcaklığı düşüşe geçecek. 9 Nisan Salı günü ise kentte sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

baraj-konya-3434.jpg

Bu tarih aynı zamanda Arefe gününe denk geliyor. Böylece Konyalılar Ramazan Bayramı'na yağmurla girmiş olacak. Söz konusu yağışın barajlardaki doluluk oranına önemli ölçüde etki etmesi bekleniyor.

Konya için son tahminler şu şekilde:

adsiz-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum