Konyalılara önemli tavsiye! Bu havalarda bunu yapmayın

Konyalılara önemli tavsiye! Bu havalarda bunu yapmayın

Konya'da son haftalarda en çok hastalığın bu yüzden olduğunu belirten uzman isim Konyalılara tavsiyede bulundu.

Bugünlerde hastanelere en fazla terleme sonrası, soğuk yiyerek kasları tutulanların ve boyun ağrısı çekenlerin geldiğini ifade eden Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis hekimlerinden Dr. Murat Gedik, “Ne terletecek kadar kalın, ne de üşütecek kadar ince giyilmeli” dedi

Konya'da çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısı azaldı. Karın ağrısı, kusma, ishal, ateş ve halsizlikle hastanelerin ilgili bölümlerine ve acillere başvuran kişi sayısında gözle görülür oranda bir düşüş yaşandı. Havaların ısınmasıyla birlikte bu şikayetler de yok denecek kadar düştü. 2 buçuk ay önce başlayan, ağır geçen influenza salgını da son buldu. Bugünlerde hastaneye gidenlerin çoğu genelde terleme sonrası aldığı soğuktan şikayetçi oluyor.

NE ÇOK KALIN NE DE ÇOK İNCE GİYİNİN

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis hekimlerinden Dr. Murat Gedik, “Tam manasıyla bir salgının olduğu söylenemez” dedi. 2 buçuk ay önce şiddetli şekilde İnfluenza salgınının yaşandığını hatırlatan Gedik, bugün için her şeyin mevsim normallerinde beklenildiği gibi olduğunu dile getirdi. “Erişkinlerde bir sıkıntı yok” diyen Gedik, “Bu dönemlerde en büyük sıkıntı giyimle alakalı. Ne çok kalın ne de çok ince giyilmeli. Çok kalın giyenler terliyor, rüzgâr veya soğuk yiyip üşütüyor. İnce giyenler de üşüyüp, hasta oluyor. Dengeyi tutturabilmek gerekir. Zaten bugün hastanelere gelen hastaların önemli bir kısmı sıcak-soğuk dengesini tutturamadığı için hastalananlar. Daha çok kas tutulması, boyun ağrısı ve boğaz enfeksiyonu şikayetiyle geliyor hastalar” şeklinde konuştu.

BU DÖNEMLERDE SALGIN BEKLENMİYOR

Dr. Gedik, daha sonra şunları kaydetti: “Karın ağrısı, kusma, ishal, ateş ve halsizlik şikayetleri azalıyor, daha da azalır. Bu ara bir salgın beklenmiyor. Hava ısınınca, mevsim normallerinde gidince şikayetler de azalıyor. Havaların ısınmasının, güneşli havanın insan psikolojisine de etkisi var. İnsanlar sadece hasta oldukları için hastaneye gelmiyorlar, psikolojik durumlarından ötürü de hastaneye gelenler var. Cuma günlerine göre, pazar günleri hastanelerde hasta sayısı biraz daha fazla oluyor. İnsanlarımızın hangi durumlarda hastaneye başvurması gerektiğini de bilmesi gerekir. Ayrıca her zaman olduğu gibi bu dönemlerde de sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. İhtiyaç olduğu kadar sıvı alımının sağlanması gerekir.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.