Konyalılar Suriye cipsini sevdi: Kilosu sadece 100 lira

Konyalılar Suriye cipsini sevdi: Kilosu sadece 100 lira

Suriye cipsinin vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından Kuruyemişçi Sadi Taşpınar, "Konyalılar Suriye cipsini talep ediyor. Fiyatı uygun olduğu için özellikle çocuklar çok tüketiyor" dedi

Suriye cipsi, son dönemlerde oldukça merak edilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Renkleri ve kızgın yağda birden açılmasıyla merak uyandıran Suriye cipsi, Konyalı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Suriye cipsi, Halep cipsi veya sihirli cips olarak da bilinen bu atıştırmalık özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından büyük yankı uyandırıyor. Çocukların Suriye cipsini yoğun bir şekilde tükettiğini vurgulayan kuruyemişçi Sadi Taşpınar, Konyalıların Suriye cipsini benimsediklerini kaydetti.

5-3-1.jpg

SURİYE CİPSİ ÇOK SEVİLİYOR

Suriye cipsi hakkında bilgi veren Bedesten Çarşısı esnaflarından Kuruyemişçi Sadi Taşpınar, cipsin çok fazla tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Taşpınar, “Konyalılar Suriye cipsini talep ediyor. Fiyatı uygun olduğu için özellikle çocuklar çok tüketiyor. Elbette her şeyin fazlası zarar. İçinde katkı maddeleri bulunuyor. Fazla tüketildiği zaman sağlığa zarar verebilir. Ama Konyalılar genelde yarım kilo şeklinde alıyor. Suriye cipsi çok seviliyor. Konyalıların sağlıklı bir şekilde tükettiğini görüyoruz. Kilogram fiyatı ise 100 lira. Çok pahalı değil. Bu sebep ile çocukların tükettiği önemli besinlerden bir tanesi oluyor” diye konuştu.

5-1.jpg

ÇOK TÜKETMEK ZARARLI

Suriye cipsinin nasıl pişirilmesi gerektiğine değinen Taşpınar, sözlerine şöyle son verdi: “İlk görünüşte makarnayı andıran bu cips, aslında herhangi bir katkı maddesi olmaması ve ucuzluğu nedeniyle çok tercih edilen bir cips çeşidi oluyor. İçeriğinde, mısır unu, patates, tuz ve gıda boyası gibi maddeler bulunuyor. Suriye cipsini yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi yağın önceden kızgın olmalı. Aksi olursa yağı içine çekebilir ve çok yağlı olabilir. Sonrasında cipsleri tencereye azar azar koyulur ve karıştırılır. Şişen cipsler tabağa alınmadan önce fazla yağı varsa atması için peçete veya bezin üzerine alınmalı. Sonrasında baharatlanarak tüketmek daha çok tadını almanıza yardımcı olur. Söylediğimiz gibi, her şeyin fazlası zarar. Çok tüketmek zararlı olabiliyor.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum