Konyalılar Nalçacı'da ucuz ekmek için kuyruğa girdi! Tanesi 5 lira

Konyalılar Nalçacı'da ucuz ekmek için kuyruğa girdi! Tanesi 5 lira

Kısa süre önce ucuz giysi kuyruğuna giren Konyalılar, şimdi de ekmek için sıraya girdi. Konya Nene Hatun Parkı üzerinde bulunan Fenni Fırın'ın önünde metrelerce kuyruk görüntülendi. Fenni Fırın'larda ekmek 5 TL'ye satılıyor.

Konya'da neredeyse her gün bir kuyruk oluşuyor. Ekonomik şartlar, vatandaşı kuyruklara mahkum ediyor. Geçtiğimiz günlerde Eski Dersaneler Sokağı'nda satış yapan bir esnafın indirim kampanyası büyük ilgi gördü. 350 liraya satılan montlar, 200 liraya satılan ayakkabılar için dükkân önünde uzun kuyruk oluştu. Vatandaş, ucuza ürün alabilmek için saatlerce kendisine sıra gelmesini bekledi. Bu görüntüler, ekonominin ve vatandaşın alım gücünün ne olduğunu gözler önüne sererken, Konya'da yeni bir kuyruk daha görüntülendi. Bu kez kuyruğun adresi farklı olsa da amaç aynı. Alım gücü eriyen vatandaş, ucuza ekmek alabilmek adına Nalçacı'da metrelerce kuyruk oluşturdu.

1252555858.jpg

2 LİRA DAHA UCUZ! HAVAYA ALDIRIŞ ETMİYORLAR

Nene Hatun Parkı üzerinde bulunan Fenni Fırın'ın önünde metrelerce kuyruk oluştu. Vatandaş, 2 lira daha ucuza ekmek alabilmek adına dakikalarca sıra bekledi. Konya'da 200 gram ekmek 7 liraya satılıyor. Fenni Fırın'larda ise ekmek 5 TL. Geliri iyi olmayan, geniş nüfuslu aileler daha ucuz ve hesaplı olduğu için Fenni Fırın ekmeğini tercih ediyor. Vatandaş, bir ekmekten 2 lira kâr ediyor. Bunun için de soğuk havaya aldırış etmeden sıraya giriyor. Genellikle Fenni Fırın'ların önünde kuyruk oluşuyor. Nene Hatun Parkı üzerinde bulunan Fenni Fırın önünde geçtiğimiz aylarda da yağmur altında uzun ekmek kuyruğu oluşmuştu.

3-4.jpg

YAŞLILAR VE KADINLAR DAHA ÇOK SIRAYA GİRİYOR

Türkiye’nin tahıl olarak ambarı olarak kabul edilen Konya’da bile ekmek kuyruklarının oluşması vatandaşın ekonomik olarak yaşadığı girdabı gözler önüne seriyor. Kuyrukta bekleyenlerin ise çoğunluğunun yaşlı ve kadınlardan oluştuğu dikkatlerden kaçmadı. Kuyrukta yer alan vatandaşların yaş ortalaması genelde 50 yaş üstü oluyor.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum