Konyalılar merak ediyor: Elektrikli otobüsü hangi belediye aldı?

Konyalılar merak ediyor: Elektrikli otobüsü hangi belediye aldı?

TEMSA tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen ve özellikle büyükşehirlerde servis hizmeti vermeye devam eden bir araç olarak bilinen MD9 electriCITY modeli Konya'daki caddelerde görüntülendi.

TEMSA tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen ve özellikle büyükşehirlerde servis hizmeti vermeye devam eden bir araç olarak bilinen MD9 electriCITY modeli Konya'daki caddelerde görüntülendi. Konyalılar söz konusu otobüsün belediye tarafından satın alınıp vatandaşın hizmetine sunulup sunulmadığını merak ediyor. Edinilen bilgiye göre, Konya Karatay Belediyesi elektrikli otobüsü test etmek için şirket yetkililerinden teslim aldı. Yüzde 100 elektrikle çalışan otobüsün 10 gün süreyle Konya'da test edileceği söyleniyor. Karatay Belediyesi bu süreçte otobüsü personel servisi olarak kullanacak. Anlaşma sağlanırsa ilerleyen süreçte elektrikli otobüsün belediye tarafınca satın alınması bekleniyor.

TEMSA Firma Yetkilisi elektrikli otobüsün teknik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

img-20220510-wa0058.jpg

Söz konusu açıklama şu şekilde:

“TEMSA olarak aracımızı Karatay Belediyesi'ne 10 günlük deneme süresi için teslim ediyoruz.Burada temel hedeflerin başında belediyemizin yakıt maliyetini en aza düşürerek, güneş enerji panel sistemleriyle doğadan aldığımız enerjiyi araçlarımıza yükleyerek daha az maliyet, tasarruf ve çevreci otobüslerimizle belediyelerimize katkı sunmayı planlıyoruz”.

img-20220510-wa0057.jpg

2 SAAT ŞARJLA 400 KİLOMETRE YOL GİDİYOR

Firma Yetkilisi, aracın 30+2 koltuk kapasiteli olduğunu, tüm materyallerin AB normuna uygun tasarlandığını ve kullanılan teknolojinin yüzde 100 yerli olduğunu söyleyip konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Batarya ve yazılımlar TEMSA tarafından geliştirildi. Araç yüzde 100 elektrikli bir araçtır. En az 2 saat süre ile şarj ile yaklaşık 400 kilometre menzile sahiptir”.

img-20220510-wa0059.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum